magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

M-am vaccinat cu Astrazenca în Răcari. Ce reacții adverse am întâmpinat?

Înainte de toate, menționez de început că n-am fost obligat prin natura jobului să mă vaccinez. Decizia de a mă vaccina cu Astrazeneca îmi aparține în totalitate.

În acest articol vreau să relatez, pe scurt, cum a fost intreaga experiență de vaccinare, care sunt pașii de urmat, cum a fost centrul de vaccinare și care sunt reacțiile adverse pe care le-am avut până acum. Deci, să le luam pe rând.

Programarea online pentru vaccinare

Pe data de 8 martie am intrat pe Platforma națională de informare despre vaccinarea COVID-19 deoarece eram curios să văd o listă cu toate centrele disponibile. Site-ul este foarte bine facut și oferă o mulțime de informații și resurse despre campania de vaccinare, lista de vaccinuri disponibile, etapele in funcție de grupele de risc dar și lista centrelor de vaccinare.

grupuri prioritare pentru vaccinare

Știam că etapa a treia, pentru populația generală, nu este încă disponibilă, însă am decis să-mi fac un cont pentru a vedea unde sunt locuri disponibile în cazul în care se decid ai mei să se vaccineze. Surpriza cea mai mare a fost să văd că există un centru de vaccinare în orașul Răcari.

În urmă cu vreo 10 zile, am intrat în platformă și m-am pus pe lista de asteptare la Sala de evenimente din Răcari. După numai 2 zile am primit un email și un sms prin care eram notificat că am la dispozitie 24 de ore pentru a înregistra o programare.

Din câte am observat în platformă, media de oameni înscriși la centrul de vaccinare din Răcari este de 45 – 50 pe zi. M-am programat pe 31 martie la ora 18:00 pentru a face prima doză iar rapelul este programat pentru data de 26 mai.

email vacinare astrazeneca racari

Practic, toata partea de programare a durat (cumulat) mai puțin de 30 de minute. Intri pe site, faci un cont, înregistrezi un beneficiar în baza datelor din buletin, te pui pe o listă de asteptare iar când sunt locuri disponibile efectuezi programarea propriu zisă. Este super simplu și ușor.

Cum a fost la centrul de vaccinare din Răcari

Pe scurt aș putea spune: Neașteptat de ok.

Am ajuns fix la ora stabilită, am fost întămpinat de cineva de la poliția locală, mi-a fost măsurată temperatura și mi-a explicat pe scurt procedura.

Lași buletinul la receptie, mergi în urmatoarea sală unde sunt doi medici care se ocupă de masurarea tensiuni, are loc un mic proces de evaluare a istoricului medical, completezi două fișe iar apoi mergi în altă cameră unde are loc vaccinarea propriu zisă.

Am făcut toate cele menționate, mi-a fost fost adus buletinul iar apoi am facut vaccinul. N-am simtit absolut nimic în momentul vaccinarii și nici în cele 15 minute pe care le-am petrecut într-o sală de aștepare post-vaccin.

Ce am remarcat a fost o curațenie de invidiat, protocoale medicale respectate în totalitate, medici extrem de primitori, 10 – 15 scaune în sala de așteptare dar și două canapele pentru persoanele care au reacții mai agresive imediat după.

Am fost impresionat de organizare.

Ce reacții adverse am după vaccin

În primele trei ore n-am simțit nimic. Ulterior am avut o durere ușoară de cap, urmată de febră sporadică de până la 37.8 grade. De două zile am episoade de febră, dureri musculare și senzație de oboseală, însă toate astea sunt simptome absolut normale care nu necesită tratament sau motive de ingrijorare.

În acest moment, la ora 9 dimineața (la două zile după vaccinare), n-am absolut niciun fel de simptom. Febra se pare că a dispărut complet însă persistă senzația de oboselă, exact ca după o răceală. Mă aștept să mai apară câteva episoade de febră pentru urmatoarele 2 zile, insă cam atat.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.