magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Mi-am făcut propria temă de WordPress

design-html-web-design-template-concept_53876-120438

În cele din urmă am schimbat din nou tema de WordPress utilizată. De data asta nu am mers le o soluție prebuid ci am scris de la zero tot codul sursă.

Nebunia asta, dacă pot să o numesc așa, mi-a venit în urmă cu ceva ani, in momentul în care am constatat că majoritatea temelor de WordPress care îmi plac, sunt mult prea încărcate cu funcții de care nu am nevoie și resurse care sunt încărcate degeaba.

Da, știu că îmi puteam baga nasul și modifica orice altă temă de WordPress pentru a optimiza totul. Puteam să fac un child theme și să îmi adaug acolo modificările, însă nu mi se pare la fel de elegant și după câteva încercări am ajuns la concluzia că este mai mult de muncă în a învăța, modifică și adapta codul sursă scris de altă persoană.

In felul ăsta, am propria temă, dezvoltată integral de mine, știu exact ce se încarcă, unde se încarcă și pot interveni oricând pentru a modifica, adauga sau elimina ce am nevoie.

De asemenea, performanța actuală este mult îmbunătățită, are un impact mult mai mic asupra serverul web, deci implicit sunt mult mai puține resurse utilizate de către blog și pot să o fac să arate fix așa cum vreau.

Pentru mine a fost un challange super mișto. Plus că a tot picat curentul toată săptămâna trecută. Neputând să editez materiale pentru VlogTehnica, m-am concentrat pe scris tema asta și am meșterit câte puțin la eComplex.

In momentul de față am câteva probleme cu alinierea corectă a imaginilor în interiorul articolelor, a clipurilor video și parcă nu-mi place estetica zonei de comentarii. Însă o să-mi fac timp să rezolv și aspectele astea.

In dezvoltarea temei am utilizat doar funcții compatibile cu versiuni de PHP 8+, Bootstrap 5.3, Bootstrap Navwalker care face parte din WordPress și Font Awesome. Am incercat să păstrez codul cât mai curat, structurat logic pentru a putea fi ușor de citit, înțeles și modificat. Overall sunt extrem de mulțumit de ce am reușit să obțin în câteva zile de meșterit pe aici.

screencapture-ejohnny-ro-2023-02-21-08_05_44

Dacă observați ceva dubios in afișare vă rog să lăsați un comentariu și voi arunca o privire.

De asemenea mă gândeam să împachetez tema și să o fac publică în librăria WordPress. Voi ce ziceți?

Image by rawpixel.com on Freepik

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
2 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.