magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Mi-am pierdut abonații prin email

Pe vremea când eram foarte activ pe blog, obișnuiam să folosesc feedburner. Nu avea mulți abonați, un jur de 100 și ceva, însă erau cititori constanți care veneau să citească orice aberație puneam pe blog.

În timp am renunțat la sistemul respectiv și am implementat MailChimp. Am zis că e make modern, îmi permite segmentarea pentru A/B testing și monitorizare detaliat.

Lucrurile s-au cam împuțit din punctul meu de vedere in gradina celor de la MailChimp. Pe de o parte și-au concentrat atenția spre zona comercială, lucru pe care pot să-l înțeleg perfect, însă interfață de administrare, partea de securitate, construcție a campaniilor și totul a devenit atât de complicat încât este overkill pentru un simplu blog.

Cumva, in loc să te încurajez să le folosești platforma, te îndepărtează constant de ea. Cel puțin asta este experiența mea in ultimii 6 – 7 ani de utilizare in mai toate proiectele.

Există soluții mult mai bune, atât în cloud, de exemplu SendinBlue, ba chiar și Newsman, care este românesc și oferă un pachet gratuit, însă toate mi se par la fel de greu de utilizat din perspectiva unui simplu blog.

Singura soluție viabilă, concentrată sau mai bine spus, construită pentru bloguri, care efectiv își face treaba in mod automat, rămâne integrarea de la Jetpack pe care tocmai m-am decis să o implementez.

Nu știu dacă are sens să caut să recuperez lista de email din MailChimp, poate chiar și adresele pe care le aveam in Feedburner. Cert este că trebuie să îmi „repopulez” lista de abonați prin email deoarece este un canal de comunicare foarte important care poate aduce un plus de trafic considerabil de mare.

Omiterea implementării unui newsletter pe un blog este o greșeală.

Voi, cititorii care sunteți la rândul vostru blogeri/creatori de conținut, ce soluții de email marketing folosiți?

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
3 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.