magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Ne plângem din chestii mărunte

Nu știu cum sunteți voi dar eu obișnuiam să mă plâng din orice chestie măruntă. Fenomenul ăsta, în special victimizarea, am inceput inițial să o practic în copilărie, fiind de fapt o simplă copiere a comportamentului văzut în familiei, în școală cât și în grupurile de oameni cu care aveam contact.

Problema asta cu victimizarea am reușit să o conștientizez niște ani mai târziu, prin liceu, când am realizat că deși nu aveam o situație materială bună, aveam cunoștințe care o duceau mult mai rău.

În prima criză financiară prin care am trecut, am constatat că sunt relativ bine. Nu proveneam dintr-o familie bogată, dimpotrivă, aveam o situație dificilă dar aveam și motive pentru care să pot spune că suntem bine.

Nu aveam împrumuturi, nu aveam datorii către bănci cum vedeam și auzeam pe la alții, nu ne lăfăiam in lux, mai făceam frigul iarna și nici cele mai bune condiții nu le aveam, însă eram bine.

Problema este că eram bine, chiar și acum suntem bine, însă nu vedem asta ci ne plângem.

Vă plângeți că este rău? Aruncați o privire in Ucraina, vorbiți cu niște oameni de acolo, apoi reevaluați situația. Sunteți chiar așa de rău?

Ieri am constatat că vasul de expansiune de la hidrofor a fost perforat de catre rugină. Calitate slabă a materialelor folosite. Aia e. Se întâmplă. N-are sens să mă plâng de chestia asta. Este un produs consumabil. Mai devreme sau mai târziu toate lucrurile astea cedează, necesită reparații sau înlocuire.

În dimineața asta citeam pe undeva un articol despre niște fermieri care se plângeau de situația deplorabil a tractoarelor vechi și erau bucuroși că au reușit să cumpere altele noi prin fondurile europene.

DEF8E6FC-4E9B-4107-8D10-706DA0F9828F

În articolul respectiv era poza cu un UTB vechi, mâncat de rugină și cel nou, vopsit și curat. Și în situația asta ar fi de discutat o chestie.

Bunicul din partea tatălui era un individ cu o personalitate foarte puternică, fost maistru prin liceul Tartașești, profesor, agricultor și deținător de tractor UTB 650. Cât timp a fost în viață, tractorul ăla și utilajele nu aveau rugină sau probleme tehnice nerezolvate.

Nu-mi amintesc să îl fi auzit vreodată să se plângă de chestie mărunte, ci doar de mizerii politice. În rest, știa că lucrurile alea trebuiau întreținute. Curățare, vopsire, lubrifierea elementelor importante etc

Asta este diferența dintre cele două comportamente. Unii se plâng, alții fac. Este probabil singurul lucru pe care am reușit să-l învăț de la bunicul meu, mult prea târziu din păcate.

Avem o mulțime de motive să fim fericiți, doar că nu le vedem, ne concentrăm prea tare pe probleme și pe lucrurile negative.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
5 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.