magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Nu cred in crypto

Criptomonedele au captat atenția lumii financiare în ultimii ani, dând naștere unor dezbateri aprinse cu privire la potențialul lor. Cu toate acestea, eu, personal, nu am încredere în criptomonede și cred că ele sunt mai mult decât inutile; ele reprezintă o amenințare reală pentru mulți investitori neavizați.

De-a lungul acestui articol, voi explica de ce mă îndoiesc de lumea criptomonedelor, oferind argumente pentru scepticismul meu.

Criptomonedele au fost introduse pentru prima dată odată cu lansarea Bitcoin-ului în 2009, iar de atunci, au apărut mii de alte monede digitale. Promotorii criptomonedelor afirmă că acestea reprezintă viitorul financiar și oferă oportunități extraordinare de câștig, o fabulație pe nu o susțin.

Unul dintre principalele motive pentru scepticismul meu este lipsa valorii intrinseci a criptomonedelor. În contrast cu monedele tradiționale, care sunt susținute de guverne sau de resurse materiale, criptomonedele nu au nimic în spatele lor. Prețul lor este pur și simplu dictat de ceea ce oamenii sunt dispuși să plătească pentru ele. Practic valoarea lor este mai mică decât a religiei, deoarece sunt mai multi oameni care cred în Dumnezeu decât în Bitcoin.

Scheme frauduloase în lumea criptomonedelor (2010-2020)

Pe măsură ce criptomonedele au câștigat popularitate, au apărut și scheme frauduloase în această industrie. De-a lungul anilor, investitorii au căzut victime ale unor înșelăciuni periculoase.

Un exemplu notabil este OneCoin, o schemă piramidală care a atras miliarde de dolari, pretinzând că oferă o altă criptomonedă, dar care s-a dovedit a fi o fraudă completă.

OneCoin a fost o criptomonedă virtuală și un proiect care a fost lansat în 2014 de către o persoană numită Ruja Ignatova, care se descria drept „regina criptomonedelor”.

OneCoin a fost rapid etichetat ca o schemă de tip Ponzi sau scam piramidal. Acesta a promis investitorilor randamente ridicate și profituri garantate, fără să ofere însă o bază tehnologică reală pentru criptomoneda sa. În loc să folosească o tehnologie blockchain deschisă și verificabilă, a utilizat o „blockchain privată” controlată de cei din spatele proiectului, ceea ce a făcut imposibilă verificarea tranzacțiilor și a echilibrului conturilor.

În octombrie 2017, Ruja Ignatova a dispărut misterios, iar de atunci nu a mai fost găsită. Ulterior, autoritățile din mai multe țări au inițiat investigații și au emis avertismente cu privire la OneCoin, catalogându-l drept o schemă frauduloasă. Mii de oameni din întreaga lume au fost victime ale acestei scheme, pierzând sume semnificative de bani.

OneCoin a devenit un simbol al unui scam major în spațiul criptomonedelor și a subliniat importanța verificării și a înțelegerii investițiilor în criptomonede. Este un avertisment clar cu privire la riscurile asociate cu promisiunile nerealiste și lipsa transparenței în industria criptomonedelor.

Fbi Ruja Ignatova

Alte exemple includ Bitconnect, PlusToken și numeroase ICO-uri (Ofertele inițiale de monede) care s-au dovedit a fi simple înșelăciuni.

Aceste scheme au lăsat investitorii cu pierderi financiare considerabile și au alimentat, de asemenea, percepția negativă a criptomonedelor.

Volatilitatea pieței

Criptomonedele sunt, de asemenea, cunoscute pentru volatilitatea lor extremă. Prețurile pot să crească sau să scadă cu zeci de procente într-un timp scurt. Această volatilitate face dificilă utilizarea criptomonedelor ca o modalitate stabilă de păstrare a valorii sau ca mijloc de plată în viața de zi cu zi.

Dar na, când nu înțelegi macroeconomie pui botul la tot ce zic crypyo frații.

În concluzie, deși unii pot vedea criptomonedele ca o oportunitate de investiții, eu nu am încredere în ele din cauza lipsei de valoare intrinsecă, a schemelelor frauduloase și a volatilității extreme.

Cu toate acestea, este important să recunoaștem că opinia cu privire la criptomonede poate varia și că fiecare investitor trebuie să ia propriile decizii în funcție de circumstanțele și cunoștințele personale.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
3 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.