magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Opinie personala privind situatia de la Rosia Montana

Nu m-am putut abține sa nu scriu acest articol prin care îmi comunic poziția privind situatia de la Rosia Montana. Nu vreau sa fiu înțeles greșit din articolul precedent legat de protestele de prin Bucuresti. Chiar daca personal n-am fost prea incantat de anumite aspecte, avem mare nevoie de o schimbare in mentalitatea oamenilor iar protestele au contribuit benefic.

salvati rosia montanaMa bucura sa vad romanii care au prins curaj sa se ridice si sa lupte pentru drepturile lor. Pentru o tara post comunista este destul de dificil sa fi activist sau voluntar intr-o miscare de genul asta. A protesta este un lucru destul de mare, care apasa cu greutate asupra guvernanților si chiar ii sperie.

Totuși sa nu aveți impresia ca doar guvernarea actuala este vinovata pentru ceea ce se întâmplă azi. Situația de la Rosia Montana, ca si ceade la Pungesti, este o consecinta a unor mizerii ce s-au facut cu mult timp in urma.

Ca sa rezolvam cu adevarat ceva trebuie sa fim mai destepti decat am fost pana acum. Trebuie sa fim mai destepti decat RMGC si alte corporatii, mai destepti decat guvernanții actuali si mai destepti decat urmatorii. Pentru ca este o batalie care nu se castiga peste noapte. Imaginați-va un proces dintr-o sala de judecata ca in filmele americane. Exact asa este!

Trebuie sa luptam, dar sa fim deștepți in alegerea modului in care facem asta.

Bun. Ca tot s-au intrebat multi care este poziția mea vis-a-vis de ceea ce se întâmplă la Rosia Montana, sper ca următoarele chestii sa lămurească acest lucru.

Trebuie sa exploatam aurul si restul resurselor de la Rosia Montana? Categoric, da. Am fi cretini sa nu dorim sa ne folosim de toate resursele respective pentru a ne pune economia pe picioare si reface industria. Totusi nu sunt de acord ca Rosia Montana Gold Corporation sa exploateze zona respectiva prin cianurare. Desi este cea mai eficienta metoda, este si mult prea periculoasa ca sa ne asumam riscurile contaminarii solului, apei, etc. Consecintele ne-ar costa mai mult decat toata valoarea resurselor.

Nu ma derajeaza faptul ca o companie de afara face exploatarea cat timp Romania primeste peste 80% din resurse. Iar aici ma refer la absolut toate resursele si strict in urma unei evaluări corecte. Ceea ce nu s-a intamplat in cazul RMGC si nici nu cred ca o sa se intample daca vom colabora cu ei.

Sustin initiativa Albrus Maior impotriva proiectului curent de la Rosia Montana. Trebuiesc luate masuri urgente si gasite alte solutii pentru exploatarea zonei respective. Din pacate s-au facut atat de multe mizerii incat ne este greu sa luptam pe cai legale. Mai ales atunci cand adversarul nu a jucat cinstit si legal.

Cum s-au vazut protestele din Romania prin „ochii” fotografilor?

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.