magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Optimizarea imaginilor pentru blog prin TinyPNG

Conform unor studii realizate de Akamai, mai mult de jumatate din consumatorii de internet se asteapta ca o pagina web sa se incarce in mai putin de 2 secunde. In cazul in care un site intarzie sa le afiseze continut in ~3 secunde, majoritatea utilizatorilor au tendinta sa inchida pagina respectiva.

Daca asupra unui blog personal treaba asta nu are un impact major, imaginati-va cat de mult conteaza pentru un magazin online si cate comenzi poate pierde. Sunt foarte multe lucruri care afecteaza viteaza de incarcare, tocmai de aceea este bine sa optimizam un site pe cat de mult putem.

De-a lungul timpului am avut ocazia sa ofer o mana de ajutor prietenilor care doreau sa-si deschida bloguri dar si sa contribui activ la cateva bloguri nisate. In ambele situatii am observat ca niciunul dintre prieteni/redactori nu isi optimizau imaginile inainte de a le urca pe site.

Optimizarea imaginilor nu este complicata, insa necesita cateva minute in plus iar cei prea comozi o sa se simta inconfortabil cu asta. Daca nu vrei sa iti prinzi urechile in Photoshop sau alt soft, iti recomand o cale mai usoara: tinypng

tiny_png

Nu va recomand ca pe un blog sa incarcati imagini mai mari de 1200×1200 pixeli. In cazul in care aveti imagini in rezolutii mari, puteti deschide imaginile respective in Paint (orice computer cu Windows il are) si ii dati un simplu resize la o rezolutie mai mica. Eu prefer sa lucrez cu 900 pixeli pe latime.

Apoi puteti optimiza imaginile prin tinypng.com iar mai apoi le puteti urca pe blog la o dimensiune mult mai mica. In felul asta economisiti spatiu pe server iar site-ul se va incarca ceva mai rapid.

Exista si cateva plugin-uri care fac treaba asta automat, insa majoritatea serviciilor de genul asta au limitari la 100 – 500 imagini pe luna si necesita un abonament lunar.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
3 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.