Saptamana trecut citeam pe diferite bloguri romanesti despre vps-uri, securitate, ssl si o gramada de alte chestii. Am remarcat faptul ca un blogger destul de popular avea ads-uri de la Google pe blog. M-am intrebat instant: Oare merita? Oare se plateste suficient de bine in 2016 din asta? Oare lumea inca mai cauta pe google “cum sa faci bani pe net”?

Asa ca incepand de ieri, 3 februarie 2016, am inceput un experiment cu Google Adsense. Prima data cand am folosit ads-urile am reusit sa strang in jur de 25 dolari in aproximativ …. 12 luni.

Stiu ca este foarte putin insa nu m-am concentrat pe treaba asta si nici nu am avut ads-uri pe blog. Cei 25 de dolari au fost facuti din niste ads-uri uitate pe un site fara trafic.

Din punctul meu de vedere, adoptarea si utilizarea serviciilor de Google Adwords a crescut extrem de mult in ultimii 5 ani. Mi se pare aproape imposibil ca acest lucru sa nu influenteze castigurile generate prin Google Ads, tocmai de aceea sunt extrem de curios daca preturile oferite pentru piata .ro au crescut.

In cazul in care rezultate sunt pozitive poate am sa abordez posibilitatea de utilizare a Google Adsense pentru monetizare. Ba chiar mai mult, peste 30 de zile am sa scriu inca un articol cu toate concluziile pe care le-am tras in urma experimentului.