magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Prețurile transportului din China au explodat

Îmi amintesc de perioada cuprinsă între 2011 și 2015, când puteai achiziționa practic orice lucru de pe Alibaba, iar costurile de transport maritim, deși se întindeau pe o perioadă de 3-4 luni, erau incredibil de reduse.

Un exemplu concret ar fi colaborarea mea cu o companie, pe care o vom numi simplu „X”, unde am fost responsabil pentru căutarea, achiziționarea, logistică și lansarea pe piață a unui anumit produs.

Produsul în discuție era un mini dongle Bluetooth pentru telefoane, cu un preț avantajos de 2 dolari bucata, iar la o comandă de 1000 de bucăți, acestea au fost personalizate, ambalate, introduse într-un container și expediate.

Costul achiziției a fost de aproximativ 2000 de euro, iar pentru logistică am alocat încă aproximativ 300 de euro, la care s-a adăugat un alt cost de aproximativ 300 de euro pentru vamă.

Recent, am căutat niște suporturi auto pentru telefoane, dotate cu încărcare wireless integrată. Am găsit câteva opțiuni interesante la un preț cuprins între 2 și 5 euro bucata. M-am gândit că ar fi o idee bună să fac o comandă pentru 200 de bucăți la 3 euro bucata, plus costurile vamale, care ar fi totalizat în jur de 1000 de euro, împreună cu costurile de transport.

Dar, surpriză, costul de transport per bucată impus de Alibaba Logistics este de peste 30 de euro. Deci, deși plăteam 1000 de euro pentru produse, ajungeam să cheltuiesc 6000 de euro doar pentru transport.

Cum e posibil așa ceva?

Având în vedere dimensiunea, aceste produse ar ocupa doar câteva lăzi de roșii, aproximativ un sfert dintr-un palet de marfă, nu un întreg container.

Practic, dacă dorești să cumperi o simplă agrafă, ți se cere un minim de 20 de euro per bucată. Comanzi un plic de agrafe, și te trezești că plătești 20000 de euro.

De la 2017 și până în prezent, prețurile pentru transportul unui container din China au crescut de la 1000-2000 de euro la 10, 15 sau chiar peste 20 de mii de euro. Este o creștere exagerată.

Această evoluție semnificativă a costurilor de transport și achiziție din China ne determină să ne orientăm către soluții alternative. În lumina acestor schimbări, pare că producția locală devine tot mai atractivă și mai viabilă

Și uite așa îmi fac fabrică de agrafe. Care se bagă?

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
One Comment

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.