magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Prima problemă întâmpinată cu iPhone 12 | mulțumim ANCOM

În urmă cu doar câteva zile mi-am cumpărat un iPhone 12 de 64 GB de pe Flip. Da, știu că vor fi câțiva cârcotași care se vor întreba de ce 12 și nu 13. Cum să iei un telefon „vechi” în aproape 2024, anul Domnului.

Răspunsul este simplu. Asta a fost bugetul?

De ce iOS și nu Android?

Hai să nu pornim un război în comentarii, deși mi-ar prinde bine traficul. Mai bine revenim la problemă, mai exact lipsa selectorul de rețea 3G din software.

Ok. Ok. Înțeleg că într-o lume mega interconectată, cu semnal 4G în rural și 5G în metropole, lipsa selectorul asta nu reprezintă o problemă reală. Din păcate nu trăim încă într-o astfel de lume.

Test viteză iPhone 12 – Orange 4G

Realitatea este că mare majoritate din țară abia are acoperire 3G, deși măsurătorilor ANCOM zic altceva.

Stăm bine. Avem 4G peste tot!

Ionele, fă repede raportul ăla și hai cu el la UE că să ne lăudăm cu cifre.

Așa se face. E meteahnă veche rămasă din comunism. Să ne lăudăm aiurea cu rezultate, fie ele chiar și false. Să băgăm din pix orice.

Test de viteza cu iPhone 8 – wireless Tennet

Din punctul de vedere tehnologic, înțeleg perfect decizia Apple de a elimina selecția rețelei 3G, lăsând doar 4G, 5G și prioritizarea traficul pe 5G când se poate. Se gândesc la viitor, nu la trecut.

O căutare pe Google ne arată însă că situația stă altfel, inclusiv în US, nu doar la noi. In mod clar situația este identică și în UE. Avem zone cu semnal bun, zone cu semnal așa și așa și zone cu semnal aproape inexistent, suficient să chemi o ambulanță.

In zona asta, adică în Brezoaele (Dâmbovița), Digi încep să-și întărească poziția din ce in ce mai mult. In timp ce Telekom este „lider” pe semnal, strict din inerție și noroc, Orange presupun că nu vede motive pentru care să investească iar Vodafone este zero indoor, Digi au pus niste celule 3G în zona.

Montate de catre Digi in urma cu vreo 2 luni

Nu știm cum. Nu putem întrebări. Sunt autorizate/omologate? Nu sunt? Cert e că fac pași mici în direcția asta, chiar dacă au trecut ani.

Ce au făcut restul furnizorilor de servicii? Nimic. Cel puțin așa se vede de aici.

Rămân la Orange sau revin la Digi? Habar n-am. Este tentant. Până una alta, o sa revin cu un alt articol in care o să retestez acoperirea tuturor furnizorilor in curând. Să vedem, cu cifre reale, care este situația.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.