magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Primul meu computer si pasiunea pentru IT

In vara anului 2004, chiar inainte de a incepe liceul, tata a decis sa-mi cumpere primul computer. Mai bine spus, sa cumpere un computer al familiei. In vremea respectiva nu eram prea familiarizati cu noutatile in domeniu, asa ca tata a fost influentat rapid de persoane apropiate familiei spre a achizitiona unul second hand. In ciuda sumei pe care o consider mare pentru configuratia respectiva, decizia tatalui meu de a cumpara un computer a fost extrem de importanta pentru mine.

how-to-donate-computer-1Pana atunci am lucrat pe computere doar prin scoli, institutii, pe la rude si prieteni. Acel computer sh a reprezentat pentru mine un punct de plecare important. Fiind deja familiarizat cu electronica inca din primii 14 ani de viata, am inteles aproape instant rolul si functionarea componentelor. Ba chiar mai mult, optasem cu ceva vreme inainte sa merg la un liceu cu specializare in IT.

Calculatorul avea un procesor AMD K6 ce rula la 451 MHz, 128 MB SDRAM, placa video ATI RAGE II de 4 MB, un singur HDD de 2.1 GB (Seagate), placa de baza ALi Aladdin V, CD ROM si monitor CRT de 14 inch LEO.  Dupa o vreme am schimbat placa video cu un Voodoo 3 2000 de 16 MB, am adaugat inca 64 MB SDRAM si un monitor AOC de 17 inch.

Apropo de AMD K6, am gasit un fan care si-a facut un blog specializat in platforma asta.  https://www.amd-k6.com

Dupa cum spuneam, acest computer a fost pentru mine „mana cereasca”. Faptul ca era second hand mi-a permis sa-l desfac la orice ora doream, sa fac modificari, sa studiez traseele circuitelor, sa-l analizez si sa invat.

Exista numeroase probleme de arhitectura pe care le remarcasem in de la 14 ani, probleme pe care industria le-a rezolva in timp. Asa am realizat ca am cu adevarat o inclinatie catre tehnologie si lucruri practice. Desi am studiat IT-ul in liceu, nu am cunostinte prea vaste in programare. Insa atunci cand ating un computer, inchid ochii si il ascult. Meditez un moment incercam sa asimilez tot ceea ce pot despre el prin simpla atingere a acestuia. Fiecare vibratie spune o poveste, fiecare sunet e un indiciu.

Sunt foarte multe persoane care au cunostinte in IT mult mai bogate decat mine. In mare parte programatori. Am cunoscut oameni care lucreaza in IT insa n-au schimbat in viata lor o memorie ram. Personal cred ca multi trateaza lucrurile prea superficial. Stiti expresia aia „take it for granted”.

Multi n-au respect fata de evolutie in sine.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
2 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.