Produse de ingrijire orala pe care le poti comanda online
|Dacă îmi citești periodic blogul, atunci probabil că știi deja că am trecut printr-o serie de proceduri stomatologice pentru a reabilita sănătatea orală.
Practic, mi-a fost reconstruită toată arcada superioară, iar de atunci mi-am schimbat total modul de îngrijire orală, încercând să mă spăl mai des, mai atent și mult mai corect.
În timpul efectuării lucrărilor dentare, am purtat diferite discuții cu medicul meu dentist pentru a afla cum trebuie să mă spăl corect pe dinți, când, de câte ori și mai ales ce produse pentru o igienă orală sunt recomandate în situația mea.
Ce produse pentru îngrijire orală recomand?
În cazul în care ai o dantură sănătoasă, înseamnă că probabil ai deja o igienă orală buna. Lucru pentru care ai sincerele mele felicitări. Continuă să te speli pe dinți dimineața și seara, folosește ață dentară, irigator bucal și apă de gură.
Prima mea întrebare către medicul dentist a fost „Când este cel mai recomandat să te speli pe dinți?”
Ideal este să te speli dimineața și seara, practic, te poți spăla pe dinți după fiecare masa, totuși nu exagera deoarece poți aduce leziuni asupra gingiei. Iți garantez, nu vrei să tratezi retracția gingivală.
Poți avea o procedură de îngrijire orală foarte bună cu numai două spălări, dimineața și seara, efectuate corect prin tehnica bass de periaj dentar.
Să folosesc o periuță normală sau una electrică?
Răspunsul corect este ce vrei tu. Dacă te-ai obișnuit să folosești o periuță normală, nu trebuie să iei una electrică. Important este să te speli pe dinți corect iar pentru asta iți recomand să citești despre tehnica bass de periaj dentar. Totuși, dacă vrei să încerci o periuță de dinți electrica, trebuie să știi că sunt mai multe tipuri.
Din punctul meu de vedere, cele mai bune periuțe de dinți electrice sunt cele cu ultrasunete, adică cele care vibrează, nu care efectuează mișcări rotative sau pendulare.
Dacă te gândești puțin, periuțele de dinți care se rotesc, au șanse destul de mari să împingă sub gingie diferite bacterii și resturi alimentare, în schimb cele care cu ultrasunete, oferă doar o simplă vibrație care ajută la curățare.
E drept, periuțele de dinți rotative, aproape că te spală singure pe dinți. Trebuie doar să o plimbi peste tot și cam aia. În schimb, la periuțele de dinți cu ultrasunete, periajul dinților se face manual.
Am putea spune că prima este pentru oameni leneși, a doua necesitând mai multă atenție.
Eu am o periuță de dinți cu ultrasunete iar după ce am exersat tehnica bass timp de câteva zile, mi-a intrat deja în rutina zilnică și chiar o recomand. Tu trebuie să iți alegi periuță de dinți așa cum simți că este cel mai confortabil, nu așa cum zic eu.
Ață dentara sau irigator bucal?
Ideal este să folosești ață dentara înainte să te speli pe dinți. În felul ăsta, cureți în mare parte cam toate resturile alimentare din spatiile interdentare, acolo unde o periuță de dinți, indiferent că este una clasică sau eletrica, nu poate intra.
Dacă nu știi să utilizezi ață dentară, poți utiliza un irigator bucal, numit uneori duș bucal.
Practic, rolul acestuia este de a curăță spațiile interdentare, însă nu este la fel de eficient că ață dentară deoarece trimite doar jeturi puternice de apă, spre deosebire de ață dentară prin care poți efectua un fel de raclare a dinților.
Eu folosesc irigatorul dimineața, după ce îmi beau cafeaua și mănânc, apoi mă spăl pe dinți. Seara utilizez întăi ață dentară, apoi irigatorul și apoi mă spăl pe dinți.
Ce apă de gură și ce pastă de dinți să folosesc?
Compoziția apei de gură și a pastei de dinți este similară. Toate au ingredientele de bază aproape identice, diferență este la aromă, gust, miros și așa mai departe. Practic, poți alege orice apă de gură și pastă de dinți vrei. Toate fac în general cam același lucru.
Eu folosesc pasta de dinti Sensodyne Complete Protection si apa de gura Sensodyne Cool Mint.
Ce pot spune în plus este să nu cauți pasta de dinți care iți promite în mod miraculos albirea dinților. Dinții tai nu pot să fie mai albi decât iți permite mama natură, sau mai bine zis, genetica propriului tău corp.
Albirea dinților se poate face într-un mod sănătos doar într-un cabinet stomatologic. Nu recomand utilizarea unei paste de dinți abrazive sau „pentru albire”.
Dacă vrei dinți mai albi, mergi la un dentist și vezi ce soluții există pentru sănătatea dinților tai.
Și cam aici se termină acest articol în care am încercat să vă scriu despre ce produse utilizez și de ce. Partea cea mai bună este faptul că absolut orice produs pentru îngrijire orală se poate comanda online. Mai ales în contextul pandemiei, este recomandat să evitați drumurile inutile în diferite spații comerciale.
De asemenea, din ce în ce mai multe farmacii au început să comercializeze produse online, lucru care mă bucură. Un exemplu bun este farmacia Humanitas, de unde puteți cumpăra absolut toate cele menționate mai sus. Au un site destul de bine pus la punct și par să fie destul de activi pe Facebook.