software gestiune facturare magazin
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Promovarea pe internet si avantajele marketingului online

Promovarea pe internet a unui site/produs/comunitati reprezinta de fapt un intreg proces prin care o persoana sau un grup depune anumite eforturi in scopul de a face cunoscut ceea ce promoveaza unui anumit public tinta. Cu ajutorul promovarii online o firma intra in contact direct cu mii de oameni, indiferent de sex, varsta sau locatie. Promovarea are o importanta extrem de mare pentru marketing. As putea spune ca internetul a redefinit regulile marketingului si asa a luat nastere o noua forma, marketingul pe internet. Acesta a devenit vital pentru orice afacere deoarece exista o varietate foarte mare de modalitati de promovare prin care ajungi mai rapid la publicul tinta.

Care sunt avantajele marketingului online?

  • Internet MarketingCost redus – promovarea online costa mult mai putin decat promovarea traditionala. In felul asta reduci bugetul necesar pentru reclama si atingi target-ul necesar mult mai usor.
  • Totul poate fi masurat – unul dintre avantajele internetului este faptul ca ai zeci de “unelte” prin care poti masura aproape exact cat de multe persoana atinge campania ta. In felul asta iti poti contoriza si administra excelent banii, face investitii doar atunci cand trebuie si mai ales unde trebuie.
  • Targetare demografica – internetul ne ofera posibilitatea de adresare strict catre anumite grupuri de oameni. In felul asta te adresezi doar celor care sunt interesati de tine, ceea ce este foarte bine. Sunt sigur ca nimeni nu vrea sa dea banii pe o reclama care nu atinge publicul dorit.
  • Expunere – comparativ cu reclama traditionala, pe internet te poti adresa la nivel global. Spre exemplu reclamele tale pot ajunge oriunde pe planeta.
  • Rezultate rapide si rezultate pe termen lung – promovarea pe internet iti aduce rezultate destul de rapide, insa influenta acelor reclame (mai ales daca sunt advertoriale) o sa ramana vizibila chiar si pe termen lung. Cu cat site-ul pe care ai cumparat reclama devine mai cunsocut si vechi, cu atat si tu ai de castigat.

Mai sunt multe alte avantaje pe care nu prea mai am chef sa le scriu la ora asta. Nu sunt specialist in marketing asa ca va recomand sa cautati mai multe pe internet. Va urez succes!

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.