magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Razboaie religioase, interese, prostie, etc

Ma uit cu uimire la tot razboiul asta religios, pornit din interese geopolitice imense, si nu inteleg cum naiba am ajuns de la naivitate la pura prostie si ignoranta. Desi nu caut sa insult pe nimeni, romanii nostri sunt tare mândri ca un grup de 10 – 15 indivizi, tot romani dar de peste hotare, au luat cu asalt frizeria unui musulman din Anglia pentru ca le-a cerut acestora sa nu mai bea in jurul locației.

O versiune a povestii o gasesti aici, unde, tipa care a scris articolul se declara ca fiind o adevarata persoana crestina conservatoare, specializata in afacerile Orientului Mijlociu, imigratia islamica, crestinism, Sharia si alte balarii. Pana aici e totul ok, insa in continuare, in descrierea ei, spune ca spera sa expuna islamul ca o ideologie fundamental violenta, politica si religioasa, care bla bla.

Tanti! Esti proasta? Te-a lovit inspiratia in timp ce stateai linistita pe buda ta de lux din Anglia, moment in care te-ai „specializat” in Orientul Mijlociu? Absolut toate religiile au avut parte de o istorie violenta. Nu conteaza daca vorbim de Mahomed, de Iisus, de Politeism, de ideologiile populatiilor nomade, de Grecia Antica unde au aparut primele organizatii politice sau de orice alte religii pagane, pentru ca in absolut toate, si pentru toate, s-a varsat sange. Inclusiv crestinismul!

Din punctul meu de vedere, problema cu toate religiile este ca sunt fundamental gresite si practicate aiurea. Mai exact, practicate intr-un mod manipulator. Fara exceptii. Tanti de mai sus zice o chestie care aparent pare inteligenta, si anume, „ine are dreptate legat de musulmani?”

Pe de o parte avem Isis si alte factiuni extremiste, care sustin violenta, iar pe de alta parte avem restul populatiei care spun ca ideologia lor nu este una violenta si ca Isis/etc nu au nicio treaba cu islamul si adevarata religie, fiind doar niste oportunisti care manipuleaza o situatie.

Ce zice mica sirena? Ca nu conteaza dintre cele doua care are dreptate, ci numai ce credea Mohamed. Ca doar aia e adevarat. Aha. Da. Ok. Nimic de comentat acolo. Dar pana la Mohamed si la alte scripturi de cacat, trebuie gasita o solutie de convietuire in pace pe planeta asta. Parerea lui Mohamed in prezent este la fel de importanta ca lui Iisus, sau, daca vreti o comparatie mai buna, a lui Mickey Mouse.

Trebuie sa ne ingrijoreze viitorul, nu trecutul. Ala e destul de clar. E gresit, plin de violenta inutila si bai de sange. Asta ne dorim?

Revenind la Romania, ma uimeste prostia si lipsa de dezinformare. Avem un grup de romani dar si de romi, stabiliti in Anglia, care in fiecare zi beau si fac scandal in fata unei frizerii. Intamplator, patronul frizeriei este musulman, iar treaba asta se pare ca este tot ceea ce conteaza. In rest, bravura si prostie. Pentru ca suntem romani si ni se pare ok sa ii dam o mama de bataie unei alte persoane, pentru este musulman si pentru ca a indraznit sa ne zica sa nu fim betivi.

religie

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
2 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.