magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Reclamele prin Taboola sunt nocive pentru mediul online

Pentru cei care nu știu, Taboola este o platformă de publicitate digitală care permite afișarea de reclame, similară cu Google Ads, care inserează reclame in diferite forme, de regulă sub formă de widgets în cadrul altor site-uri web și aplicații mobile.

Aceste reclame afișate de Taboola, apar în sub formă de titluri și imagini sugestive, extrem de belicoase, care încurajează utilizatorii să facă clic și să exploreze conținutul promovat.

Taboola funcționează pe baza unui sistem de recomandare bazat pe detectarea locației, cel mai probabil în baza Ip-ului și a diferitelor date de monitorizare, pentru a afișa conținut „relevant” pentru utilizatori.

Design, orice rețea de Ads o să susțină că reclamele au la bază algoritmi care se bazează pe interesele vizitatorilor, pentru a lucra doar reclame relevante. Bullshit. Din experiența mea, Taboola nu tine cont de lucrurile astea și nu imbunatatrat și cu absolut nimic experiența utilizatorul pe site. Este doar un clickbait mizerabil, scăpat de sub control, care profită cu bună știință de ceea ce se întâmplă, fiind ascunși în spatele unei armate de avocați și viduri legislative.

Taboola este utilizată de foarte multe site-uri web pentru a-și monetiza traficul prin afișarea de reclame. Este utilizat atât afară cât și în România.

Mi se pare greu de conceput ca un site de știri, indiferent de vanitățile pe care le are conducerea din spate, să utilizeze mizeria asta și consider că ar trebui ca organizațiile guvernamentale potrivite din fiecare țară, ar trebui să intre cu bocancii puțin în direcția asta. Sunt sigur că o să se ajungă în final aici.

Taboola poate fi considerată extrem de invazivă și nocivă, în special pentru persoanele care nu înțeleg cum funcționa internetul și care sunt foarte influențabile.

Reclamele sunt afișate în mod repetat pe diverse site-uri web, foarte agasant, fără a ține cont de legislația fiecărei țări privind datele persoanale, fără a se cere de cele mai multe ori acordul în privința lor și așa mai departe.

În continuare o să va atașez câteva reclame pe care le-am văzut, toate pe un singur site, cu browserul pornit in modul incognito, pe iPhone dar și cu VPN pornit, având IP înregistrat în Germania.

În ciuda faptului că am luat toate măsurile necesare că să nu-mi fie monitorizată locația, Taboola mi-a livrat reclame personalizate in baza locației reale. Foarte deranjant as spune.

Taboola are o lungă istorie controversă iar internetul este plin de mii de review-uri negative și plângeri ale utilizatorilor de internet la adresa lor. Inclusiv plângeri ale utilizatorilor care au încercat să desfășoare campanii de marketing legitime prin intermediul acestei rețele.

Au contribuit cu bună știință la răspândire de informații false, scam, malware și viruși, propagandă de orice fel și alte activități dubioase. Problema e că este ditamai compania, foarte profitabilă, cu mulți bani de cheltuit. În cazul în care sunt dați afară din US, se pot muta oricând în orice paradis fiscal.

Contribuția acestora la calitatea internetul este zero.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
2 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.