Review Gamepad Natec Genesis PV58
|Daca sunteti gameri probabil ca ati auzit atat de Genesis cat si de Natec. Ceea ce este posibil sa nu stiti este faptul ca Genesis este de fapt un brand al Natec, ceva mai low-cost, lansat in anul 2011. Totusi, in prezent, Genesis a devenit ceva mai independent, fiind deja binecunoscut pentru comercializarea de periferice ieftine dar care beneficiaza atat de o constructie buna cat si de o calitate sporita fata de alte branduri din piata.
Astazi va prezint Natec Genesis PV58, un gamepad ergonomic ce se bucura de conectivitate wireless si autonomie foarte buna. Desi l-am cumparat in urma 3 saptamani si ceva, nu sunt pasionat de console, motiv pentru care a durat mai mult testarea acestuia.
In ceea ce priveste conectivitatea wireless, gamepad-ul PV58 dispune de un modul wireless in standard 2.4 GHz, find capabil sa functioneze la distante de maxim 10 metri, cu o latenta cat se poate de scazuta. Si pentru ca tot am mentionat de ergonomie, este de mentionat ca forma acestui gamepad este similara cu forma controllerului de XBOX. Lucru ce poate sa fie apreciat de anumiti gameri.
Specificatii tehnice Natec Genesis PV58:
Conform producatorului, gamepad-ul Natec Genesis PV58 dispune de 12 butoane: 4 butoane clasice in dreapta, 4 butoane clasice in stanga, 4 butoane frontate din care 2 triggere, start si select dar si doua stick-uri analogice. De asemebea gamepad-ul dispune de vibratii si este compatibil atat cu PC-ul cat si PS3. Din pacate eu nu detin o consola, asa ca a fost testat exclusiv pe PC.
Analiza exterioara Natec Genesis PV58:
Gamepad-ul PV58 vine intr-un ambalaj de carton obisnuit despre care nu are rost sa vorbim prea mult. Pana la urma este o simpla bucata de carton pe care sunt inscriptionate cateva aspecte tehnice si care este menit sa asigure siguranta pe durata transportului.
La interior gasim un manual de instructiuni, un cablu micro USB, un dongle USB de dimensiuni mici si bineinteles, gamepad-ul PV58.
In ceea ce priveste design-ul si constructia gamepad-ului in sine, aici merita o inspectie mai atenta. Dupa cum am mentionat mai devreme, carcasa este acoperita de un material plastic usor cauciucat, foarte placut la atingere, care ofera o senzatie aproape catifelata. Din pacate desi multi gameri sunt multumiti de acest material, in ceea ce ma priveste, simt ca imi transpira palmele mult prea puternic. Dar asta e doar in situatia mea.
In partea superioara regasim absolut totul. Iar aici ma refer la butoane, la ledurile idicatoare cat si la portul micro USB de incarcare. In rest, pe partea inferioara nu gasim nimic remarcabil, doar cateva suruburi si un mic abtibild cu numele si seria gamepad-ului.





Dupa cum spuneam, gamepad-ul Natec Genesis PV58 are un layout similar cu gamepad-ul unul XBOX. Pentru a vedea mai bine diferentele, am cautat pe internet o imagine cu cele doua.
Teste Natec Genesis PV58
Nu sunt mare iubitor al gaming-ului pe console. Prin urmare nu detin o consola asa ca am testat gamepad-ul PV58 numai pe PC. Pentru testare am utilizat Open Beta-ul de Battlefield 1, Battlefield 3, Need For Speed Most Wanted, Star Wars Battlefront si Overwatch.
Nu m-am asteptat sa ma acomodez prea rapid in shootere cu un gamepad. Lucru care de altfel nu s-a intamplat, asa ca la fiecare 20 – 30 de minute, fie ieseam nervos din joc, fie puneam mana pe mouse ca sa nu pierd runda.
Ce pot spune in schimb despre gamepad este ca-i precis. Butoanele se apasa cum trebuie, comenzile sunt procesate foarte rapid, nu se deconecteaza, nu face figuri iar miscarile mi s-au parut foarte preciese. Din pacate, problema e intre computer si scaun, adica la mine.
Nu va pot da prea multe detalii in ceea ce priveste utilizarea acestuia deoarece nu ma pricep. Cert e ca in scurtele mele sesiuni de gaming, asta insemnand intre 30 de minute si 2 ore pe zi, nu m-a dezamagit deloc. Foarte important de mentionat este faptul ca a fost incarca o singura data in aceste 3 saptamani. Din estimarile mele, daca este utilizat in mod continuu, autonimia ajunge pe la circa 10 ore, insa cu o exploatare moderata este posibil chiar sa dublati numarul.
Din pacate nu exista niciun fel de indicator sau metoda prin care poti afla cu exactitate cat de incarcata este bateria. In momentul in care aceasta cedeaza, comenzile gamepad-ului pur si simplu se pierd, acesta incetand sa mai functioneze.
Concluzii:
Poate sunt prea obisnuit cu utilizarea unui mouse si a unei tastaturi, insa cand vine vorba de gaming, imi este greu sa cred ca cineva poate sa fie competitiv intr-un shooter online, utilizand un gamepad, indiferent ca-i pe un PC sau pe o consola. In ceea ce priveste raportul pret / calitate, pentru 100 lei, Natec Genesis PV58 ofera fix ceea ce te astepti. Adica un device 100% functional, cu o constructie buna, recomandat gaming-ului ocazional.
Plusuri:
+ușor si foarte confortabil
+autonomie buna
+rapid si precis
+nu necesita software
+este compatibil cu PS3
+este ieftin
Minusuri:
-lipsa unei metode de monitorizare a bateriei
-imposibilitate inlocuirii acumulatorilor in cazul in care acesta cedeaza
Produsul costa in jur de 100 lei si se poate achizitiona de la:
salutare ai idee cum se activeaza vibratiile
Vibratiile sunt active by default. Nu dispune de software aditional. La mine merg, insa doar in anumite jocuri, care ofera support pentru modelul asta. Pana acum imi vibreaza in toate need for speed-urile, dirt, jocuri de racing, battlefield, battlefront si altele.
L-am achizitionat pentru 85 ron de la altex si desi am fost surprins de feel-ul acestuia in mana are cam 2 MARI probleme pe care nu le vad sa le fi mentionat : 1 joystickurile nu sunt deloc sensibile versus un ACME la 80 ron luat acum 5 ani trebuie sa le misc 2-3mm sa fie triggered pe cand pe acel acme daca am miscat 1mm joysticuk din stanga sau dreapta se misca perfect nu ca si cum trag de-odata 1m de camera sau la racing games la fel ….iar a 2-a problema ar fi ca desi am w10x64 original un pc destul de bun (1070,6600k,16ddr4) cu driverele la zi , stick-ul usb sau controllerul pierde semnal si se deconecteaza pentru 3-4 secunde din cand in cand chiar si de 4-5 ori pe ora . (am incercat diferite fixuri precum schimbarea usb-ului din 2.0 in 3.0 dintr-un port in altu etc …nimic nu a functionat .
Salutari Andrei. Pana in momentul de fata nu am probleme cu triggerele, am sesizat însă ca sensibilitatea stickurilor este uneori ciudata, sau mai bine zis, are niste puncte moarte. In rest, conexiunea este stabila cat timp n-am alte dispozitive pe banda de 2.4 ghz on zona.
Salut ! am observat un fix pentru pc si anume am un adaptor (prelungitor) de hub usb care-l bag in fata carcasei si-l duc la 50cm distanta pentru a nu mai fi in imprejurimea unitatii si a routeroului (desi era la 1m) iar acum nu se mai deconecteaza cat despre ps3 care e la 3m de wifi si cu pcu inchis nu s-a deconectat niciodata. Overall pentru feel il voi pastra .
Posibil de asta n-am avut probleme cu deconectările. Eu folosesc porturile din fata ale carcasei pentru periferice wifi.