magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Review Microfon Somic Senicc SM091

Dupa cum am spus in review-ul publicat pe Youtube, microfonul Somic Senicc SM091 mi-a dat ceva batai de cap dupa achizitie. Desi am comandat un microfon dinamic unidirectional, bazandu-ma pe specificatiile afisate in pagina de produs, pe site-ul PC Garage, am avut surpriza sa constat ca nu este dinamic, ba chiar scrie mare pe cutia acestuia: „condenser microphone”.

Ei si ce? Pana la urma, nu mai conteaza de care e, important e sa isi faca treaba. Totusi, pentru cei care nu stiu diferenta dintre dynamic si condenser, am sa incerc, foarte pe scurt, sa va explic.

Cum functioneaza un microfon?

Un microfon dinamic utilizeaza o casca pentru a capta si transforma sunetul in oscilatii electrice prin inductie electromagnetica. Oscilatiile respective sunt de ordinul milivoltilor, tocmai de aceea sunt necesare procesatoare de sunet, sau mai bine spus, preamplificatoare de microfon, care aplifica semnalul primit de la casca, facandul utilizabil intr-un „ansamblu audio”.

Un microfon condenser are la baza acelasi principiu de functionare, insa in loc de casca avem un condenser, adica un condensator/capacitor, care produce o variatie de energie electostatica, dar care are un avantaj, poate sa fie inseriat cu o baterie pentru a „excita” semnalul audio. Desigur, exista si microfoane condenser fara baterie, care folosesc un plus de energie direct de la computer atunci cand umblam la setarea „boost +xx decibeli”.

Sa recapitulam. Senicc SM091 este un microfon condenser unidirectional, alimentat de o baterie de 1.5 volti, care dispune de o mufa XLR si de un cablu cu o lungime de circa 3 metri care face conversia de la XLR la jack de 3.5 mm.

Pentru a elucida marele mister al celor care nu poseda creier, da domnilor, jack-ul de 3.5 mm este mufa aia care intra in orice fel de computer, chiar si intr-un 386 din anii ’80.

Revenind la SM091, desi majoritatea il lauda pe interneti ca are o calitate audio inalta, ma simt oarecum obligat sa spun ca habar n-au ce zic.

Microfonul Senicc SM091 are o calitate audio cel mult decenta. E adevarat ca poate suna destul de bine cu setari potrivite. Sub nicio forma nu are o calitate audio inalta. Nu este un echipament profesional si nu o sa ofere sunet HIFI indiferent prin ce preamplificatoare sau cata editare audio ii bagi.

Din specificatiile tehnice reiese ca este capabil sa preia sunete in gama de frecvente 40 – 16 000 Hz. Sa fie oare adevarat? Eu au zice mai degraba ca merge intre 100 si 12 000, fiind potrivit ca microfon de karaoke sau DJ amatori de dedicatii pe la nunti si botezuri.

In rest pot spune este ca are o constructie destul de solida. Cantareste in jur de 350 grame si chiar ofera senzatia de microfon profesional. Cablul inclus in pachet este flexibil si neasteptat de rezistent iar buretele face o aditie placuta, fiind extrem de util ca protectie de tip „pop filter” atunci cand vorbiti foarte aproape de microfon.

Pret? La data publicarii acestui review costa:

Sursa imagine: blog.rfvenue.com

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
2 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.