magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Rezultatele căutărilor pe Google sunt absolut măcelărite de SEO SPAM

In dimineața asta am vrut să fac puțin research despre niște firme care activează undeva prin comuna Tărtășești. Am dat o simplă căutare pe Google cu numele firmei + Tărtășești iar rezultatele au fost efectiv măcelărite de SEO SPAM. Zeci de site-uri foarte dubioase care fie nu merg, fie fac redirecționări ciudate.

seo spam rezultate google dubioase

Cel mai probabil sunt utilizate pentru trafic exchange. Mai exact, cam toate site-urile astea fac SEO spam si vând traficul respectiv către diferite platforme pe care îndrăznesc sa le numesc ilegale, sau cumva in zona gri.

Iar asta nu este prima dată când văd astfel de lucruri mizerabile in rezultatele căutărilor pe Google. De fapt, cam de 2 ani, fenomenul asta de a spama Google si de a face efectiv hijacking, se tot amplifică.

Chiar in urma cu 2 luni am urcat pe Youtube un clip in care vorbeam despre „furtul de domenii romanești” pentru a fi utilizate într-un scop similar. Atașez aici clipul pentru cei care nu l-au văzut.

Din punctul meu de vedere situația este destul de clară. Astfel de fenomene și chestii mizerabile au condus la apariția GDPR-ului și probabil că, într-un viitor foarte apropiat, vor conduce la formarea unor legi și mai drastice.

Peste toate astea, Google se strică pe zi ce trece și face munca bloggerilor din ce in ce mai dificilă. Recent am făcut un site, un blog pentru o prietenă, care tot este respins din căutările Google fără un motiv clar. Pur si simplu Google refuză să indexeze un blog cat se poate de valid si legitim, in schimb călcăturile de mai sus domină prima pagină in căutări.

Ce este de făcut? Habar n-am. Din punct de vedere tehnic este atât de complicat încât probabil singura soluție ar fi ca Google să angajeze o armată de oameni și să valideze manual fiecare intrare indexată. Fără un om care să verifice legit dacă site-ul respectiv este legit, nu cred că se poate. Un AI care să verifice căutările nu cred ca este posibil. Nu te poți baza pe meta date și alte minuni tehnologice deoarece toate pot fi utilizate abuziv.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
2 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.