magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Rockchip – posibil cel mai important producator de procesoare din est

Fuzhou Rockchip Electronics Co, cu sediul in China, este probabil cel mai puternic jucator implicat in fabricarea procesoarelor si circuitelor integrate utilizate in general in device-uri mobile (telefoane, tablete, sisteme audio portabile, mp3 playere, e-book readere, si asa mai departe).

Desi in anul 2012 AllWinner a vandut de 2 ori mai multe procesoare, statisticile aratand clar acest lucru, Rockchip a reusit sa colaboreze cu branduri foarte cunoscute, cum sunt Asus, HP si Toshiba. Acestia detin pana si licente de productie asupra arhitecturii ARM din care vor avea de castigat foarte mult.

In urma cu o luna, pe 27 mai 2014, Rockchip si Intel au anuntat oficial semnarea unui parteneriat strategic din care ambii au de castigat enorm. Potrivit informatiilor furnizate de catre cele doua companii, Rockchip o sa produca o  noua platforma Intel de tip SoC destinata sectorului mobil. Platforma bazata pe Intel Atom si noua tehnologie Intel 3G este quad-core si poarta numele de SoFIA 3G.

Se preconizeaza ca aceasta o sa fie introdusa pe piata abia in 2015, in prima jumatate a anului. Totusi este posibil sa intarzie, fiind prima platforma integrata de comunicare pe care Intel o dezvolta. Un lucru este totusi clar, nu o sa fie nici pe departe competitiva cu Tegra K1.

Dupa mine, acordul semnat intre Intel si Rockchip demonstreaza din nou capacitatile de productie dar si calitatea pe care estul o are. Desi majoritatea ne ferim de produsele „made in China”, am face bine sa invatam cate ceva din asta.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.