magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

roTLD simplifica procedura de transfer a domeniilor

Pana acum ceva ani, domeniilor .ro erau cumparate pe viata, cel putin asa sunau ofertele companiilor care comercializau domenii .ro

Doar ca, daca citeai ceva mai atent pe acolo, se gasea undeva o mica mentiune care zicea ca „pe viata” inseamna de fapt pana la schimbarea legislatiei in domeniu.

Dupa multe discutii intre ICI, roTLD si probabil diferiti oameni din online, lucrurile au ajuns la un consens si a fost adoptata inchirierea domeniilor pe perioade de timp limitata la 1 an cu posibilitatea de reinnoire. Ceea ce are foarte mult sens deoarece cam asa merge industria asta de zeci de ani.

roTLD mai au de lucrat la multe aspecte. Nici pana astazi posesorii de domenii .ro nu dispun de centralizarea domeniilor intr-un singur panou de control. Ca na, e greu de colaborat cu 2 – 3 programatori buni iar ICI fie n-are fonduri, fie n-are proceduri legale prin care sa faca treaba asta, fie le are dar nu au pe cineva competent care sa o puna in practica.

Totusi, in dimineata asta mi-a intrat in inbox un email interesant despre simplificarea procedurilor de transfer al dreptului folosinta. In trecut, procedura de transfer era greoaie, trebuie confirmat de vreo 3 ori fiecare operatiune, la schimbarea NS-urilor era la fel de horror. E pur si simplu un sistem greoi, gandit extrem de prost, cu o intefata de utilizare cat se poate de tampita.

Noua procedura de transfer suna cam asa:

Noua procedură de Transfer a dreptului de utilizare/folosință va implica în continuare emiterea cheii de autorizare de către actualul deținător și transmiterea acesteia către viitorul deținător, respectiv utilizarea ei pentru completarea formularului online de transfer cu datele viitorului deținător. Prin urmare, Pașii 1 și 2 ai actualei proceduri de Transfer Drept de Folosință vor rămâne neschimbați;

Se elimină pasul care presupune completarea, semnarea și transmiterea documentului de transfer (Cerere/Acord de transfer), actualul Pas 3 al procedurii. Generarea cheii de Transfer drept de utilizare/folosință din panoul de administrare și transmiterea ei către viitorul deținător va reprezenta acordul actualului deținător de a transfera dreptul de folosință/utilizare a domeniului .ro către viitorul deținător.

Toate celelalte aspecte și implicații ale acestui proces vor rămâne nemodificate. Factura aferentă serviciului de transfer drept de folosință și a perioadei de mentenanță aleasă de către viitorul deținător va fi emisă pe baza datelor furnizate în formularul de transfer drept de folosință de către viitorul deținător.

Nu stiu daca e mai buna sau mai rea. Ce stiu e ca fosta procedura m-a impiedicat sa transfer domeniul mihaiioan.ro in proprietatea mea in timp util. Asta pentru ca a necesitat multiple confirmari iar cel care achizitionase initial domeniu a fost nesimtit si m-a lasat balta la jumatatea transferului.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.