magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Săraci, proști și încăpățânați

casa de vanzare in rastu nou

Pe de o parte putem descrie România că fiind o țara unde oamenii sunt săraci și proști, la care se adaugă orgoliul și reiese titlul de mai sus. Pe de altă parte avem și oameni înzestrați care mai echilibrează balanța. Astfel, indiferent de generalizarea făcută, fie că românii sunt proști, fie că românii sunt deștepți, am avea dreptate.

Probabil că ați remarcat cum la fiecare 2-3 ani avem câte un dezastru natural prin țara. E perfect normal să apăra inundații în anumite zone și este de la șine înțeles că natură este o bestie cu care nu te joci. În cel mai bun caz te dai la o parte și o lași să treacă. În cel mai rău caz nu te dai la o parte iar la fiecare 2-3 ani inundațiile sau alunecările de teren iți distrug casa.

Treabă asta se întâmplă sistematic. Cumva, pare că românii sunt sunt blocați intr-un cerc. O buclă în care domnește sărăcia, prostia și încăpățânarea.

Pun pariu mai bine de jumătate din casele ridicate în mediul rural nu au autorizații de construcție. Pentru că oamenii nu se deranjează cu astfel de chestii. Cumperi terenul, ridici casă și te descurci cu primăria dacă apar probleme. Asta e România.

După o vreme, când se întâmplă necazul și te trezești că ajunge apa la nivelul termopan-ului, e clar vina statului și trebuie să te ajute. Statul, băiat bun, aloca fonduri și încearcă să relocheze populația respectivă câțiva metri mai sus. Și toate astea că să nu se întâmple pe viitor pățania.

Dar ce să vezi? Chiar dacă zonă e inundabilă, oamenii nu vor să se mute. Ba chiar mai mult, s-au apucat să vândă casele construite de către guvern cu 4 – 7 mii de euro. Romanul, dacă poate profita de pe urma statului, sigur o face.

„Nu ne strică un ban în plus. Nu avem ce să facem cu locuinţele de la Guvern. Sunt mici, iar familia noastră este mare. Casa este parasite şi a început deja să se degradeze, aşa că mai bine am scos-o la vânzare. Noi nu o să ne mutăm niciodată în noul sat“, a povestit un localnic din comuna doljeană Rast. 
Citeste mai mult: adev.ro/oevwza

Nu mă credeți? olx

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.