magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Business la sat sau job la oraș?

Există niște diferențe incredibil de mari intre mediul rural și mediul urban, niște diferențe pe care trebuie sa le punem în balanță atunci când comparam cele două medii, ca de exemplu lipsa unor lucruri normale: apa menajera, curent electric, canalizare dar și alte lucruri care iți fac viața mai ușoară.

De prin vara lui 2019 am început să mă gândesc tot mai intens la viitor, la faptul că m-aș întoarce în Brezoaele pentru a deschide un business local.

Comuna are putin peste 4000 de locuitori, are potențial agroindustrial foarte mare, este aproape de Bucuresti și are acces rapid la DN7 (respectiv DN71) dar și A1 destul de aproape.

Totuși, în ciuda potențialului pe care eu îl văd (sper că nu sunt singurul), nu am văzut nici o entitate bancară interesată să vină acolo. Sunt cel putin 1000 de oameni care ar utiliza servicii bancare iar odată cu aceștia magazinele ar avea nevoie de POS-uri pentru plata cu cardul. In prezent magazinele nu oferă plata cu cardul deoarece costurile nu justifica cererea mică.

Comuna Brezoaele - Intrare Baldana

Cum vad eu viitorul comunei Brezoaele

In Brezoaele ar putea funcționa următoarele:

  • un centru de colectare și selecție pentru legume și fructe care sa distribuie către un lanț mare de magazine
  • adiacent centrului de colectare se poate înființa un brand local care procesează și ambalează / îmbuteliază produse din marfa produsă local , totul legal cu documente de proveniența, respectare de standarde și tot ce trebuie (sucuri naturale, smoothie-uri, conserve cu sos de roșii, murături etc)
  • service pentru utilaje și mașini agricole – se pot încheia parteneriate de service cu producători mari pentru a oferi service în Dâmbovița, Ilfov și Giurgiu
  • un punct de prezență pentru o bancă (ING, BT, BRD etc), de preferat în zona de centru a comunei dar și instalarea a două bancomate (unul dintre ele în zona primăriei)
  • unirea unor suprafețe considerabile de teren agricol (implicit a oamenilor dacă se poate sub forma de asociații) care să producă culturi exclusiv pentru industrializare (cartofi pentru chipsuri, rapiță pentru ulei etc)
  • înființarea unei asociații non-guvernamentale sau a unei firme care să aibă rolul de „hub de business” pentru startup-urile locale – aici pot lucra oameni ca mine care nu vor să facă agricultură dar au o viziune diferita despre, care înțeleg cum să pună în valoare business-urile locale. Practic, oamenii ăștia se vor ocupa de web design, marketing, strategie de business, consultanță, infrastructură IT etc.
  • înființarea unui magazin online („piață online”) pentru clienții B2C care vor să achiziționeze direct de la producători (produsele procesate se pot livra prin firme de curierat rapid, cele proaspete prin flotă proprie)
  • găsirea sau chiar construirea unei locații cu rol de pensiune / cazare pentru agroturism
  • deschiderea unui cabinet de medicină dentar dotat cu echipamente pentru imagistică dar și un laborator de tehnică dentară (plaja de pacienți nu se limitează doar la comuna Brezoaele, ci se întinde – Tărtășești, Răcari, Slobozia Moara, Lungulețu, Poiana, Florești, Trestieni, Cosoba, Joița – peste 40 mii de oameni)

Mai am zeci de idei dar mă opresc aici.

Vinete produse natural in comuna Brezoaele
Vinete produse natural in comuna Brezoaele
Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
8 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.