magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Aparatura IT si servere refurbished de la Server-Config.ro

De prin decembrie, de cand mi-am mutat o parte din website-uri pe un server VPS, am inceput sa analizez piata dupa oferte de aparatura IT refurbished. Ce ma intereseaza in mod special sunt serverele second hand sau refurbished, aparatura de retelistica si componente destinate serverelor.

Inainte de a justifica de ce ma intereseaza lucrurile astea, cred ca trebuie sa vorbesc putin despre refurbished vs second hand, deoarece cred ca sunt persoane care nu cunosc diferentele dintre refurbished si second hand.

In ceea ce priveste produsele second hand, probabil ca majoritatea stiu ca sunt produse deja folosite de altii, de care nu mai au nevoie, sau pe care s-au hotarat sa le vanda din diferite motive. Produsele second hand sa aiba diferite vicii, adica defectiuni, poate ceva zgarieturi, minusuri si asa mai departe.

Asta nu inseamna ca produsul nu este bun, ci doar uzat, in anumite situatii destul de mult, fapt ce face ca pretul produsului respectiv sa fie mai mic, poate sub jumatatea pretului de achizitie sau chiar mai putin de atat in cazul produselor mai vechi.

Produsele refurbished sunt tot produse second hand, insa au un mare avantaj din punct de vedere estetic, fiind aproape impecabile. In general, produsele refurbished sunt produse aproape noi, ce au fost utilizate foarte putin, verificate in prealabil de catre magazin si furnizor inainte de a fi puse spre vanzare.

Ce preturi au serverele refurbished?

Revenind la ceea ce ma intereseaza pe mine, adica la servere si componente, nu pot sa nu remarc faptul ca preturile ambelor categorii sunt extrem de generoase fata de produsele noi.

Prin urmare, daca ai un business in care ai nevoie de un sever intern, sau poate de o solutie de stocare dedicata, sau chiar de ambele, iti recomand sa te uiti dupa servere refurbished. Este posibil sa gasesti niste oferte de servere refurbished la preturi extrem de bune.

Spre exemplu, un server DELL PowerEdge R610 ce include 2 procesoare quad core Xeon E5620 la 2.4 GHz, 24 GB memorie ram DDR 3, raid controller PERC 6i si 2 surse, costa circa 2000 de lei la Server-Config.ro, in timp ce pe OLX sunt oferte cu configuratii mai anemice la circa 3000 lei.

server dell poweredge r610

Personal nu am ce sa fac cu un asemenea monstru, totusi sunt sigur ca exista persoane care au nevoie de un astfel de server, fie pentru business, utilizat ca email server, spatiu de gazduire, storage sau chiar pentru diferite aplicatii, si de ce nu home use pentru anumiti utilizatori.

Am vesti bune pentru cei care au nevoie de un server personalizat in functie de propriile cerinte si necesitati. Pe site-ul Server-Config.ro exista un configurator de servere care permite alegerea serverului dorit si apoi modificarea acestuia.

Același server DELL PowerEdge R610 barebone incepe de la 1150 de lei. Pretul acestuia creste in functie de componentele dorite iar cea mai ieftina configuratie realizata de mine pe site a ajuns la 1600 lei.

Pentru alte configuratii si chiar alte produse refurbished va invit pe pagina de facebook Server-Config.ro si pe site-ul acestora.

Aparatura IT si servere refurbished de la Server-Config.ro

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
One Comment

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.