Nu de putine ori ni s-a intamplat fiecaruia dintre noi sa vedem pe sosea parinti inconstienti care-si tin bebelusii pe scaunul din dreapta soferului, in brate. Si nu de putine ori s-a intamplat sa-i vedem pe prichindei pe bancheta din spate, zbenguindu-se cand in stanga, cand in dreapta, pentru ca nu aveau centura de siguranta pusa. In incercarile de a le oferi micutilor confort si siguranta, pe parcursul oricarei calatorii cu masina, noile reglementari ale Codului Rutier obliga parintii sa foloseasca scaunele auto. Astfel, acestea nu mai sunt un moft al parintilor, ci o necesitate impusa de lege.

Trebuie sa le oferim copiilor siguranta inca din primele zile de viata. Confortul, de asemenea, nu iese nici el din discutie, iar interactionarea cu obiecte de cea mai buna calitate ofera prichindelului o crestere armonioasa. Ia-i prichindelului scaune auto de cea mai buna calitate din magazinul online Babyneeds si bucura-te de fiecare noua calatorie pe care o faceti impreuna!

Tu stii cum sa alegi scaunul auto pentru copilul tau?

scaun-auto

  • In primul rand, scaunele auto pentru copii se aleg in functie de greutatea si de inaltimea bebelusului tau si se monteaza intotdeauna pe bancheta din spate a masinii, niciodata pe cea din fata (deoarece copilul ar putea fi expus actiunii air-bag-urilor)
  • Bebelusii se transporta in scaune fixate cu spatele la directia de mers. Specialistii recomanda ca parintii sa foloseasca un scaun auto pana cand copilul lor cantareste 9kg si poate sta in picioare fara ajutor pentru cel putin 30 de minute. Dupa ce prichindelul depaseste aceste limite, scaunul se poate fixa cu fata la directia de mers (pe piata exista trei tipuri de scaune: cu spatele la directia de mers, cu fata la directia de mers sau scaunele inaltatoare).
  • Sistemele de prindere sunt de doua tipuri: cu ISOFIX sau cu centura. Cele cu prindere ISOFIX ofera o mai mare siguranta prichindelului

Pune siguranta copilului tau pe primul loc si ia-l in calatorii pe scaunul auto

Toti copiii cu varste de pana in 12 ani sunt obligati sa stea pe bancheta din spate a masinii si sa fie prinsi in centuri adaptate varstei si inaltimii lor. Este recomandat ca scaunul sa fie montat in masina pe bancheta din spate, cat mai spre centrul acesteia, pentru a fi departe de geamurile laterale. In plus, specialistii recomanda pozitionarea scaunului intr-un unghi corect, astfel incat micutul sa fie in siguranta in timpul transportului. Scaunul trebuie montat intr-un unghi de 45 de grade, nici prea vertical, nici prea orizontal.

Una dintre principalele greseli pe care le fac parintii, dupa achizitionarea unui scaun auto este ca se ghideaza dupa instinct in instalarea scaunului si nu citesc cu atentie instructiunile aferente lui. Fiecare scaun auto pentru copii vine cu o carticica de instructiuni pe care este recomandat sa le parcurgi cu atentie. Ofera-i siguranta prichindelului in calatoriile tale si alege-i cel mai potrivit scaun auto! Daca inca nu ai gasit scaunele potrivite, poti consulta catalogul cu produse online de la BabyNeeds si-l poti alege pe cel preferat de tine!

Tu iei toate masurile de siguranta atunci cand iti iei prichindelul in calatorii cu masina? Instaleaza in masina ta un scaun auto pentru copilul tau si plecati sa colindati lumea impreuna!