magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Social Media stimuleaza ineficienta la locul de munca

Poate reprezenta Social Media cel mai mare inamic al productivitatii? Sigur ca da! Personal ma aflu in situatia in care incerc sa scriu acest articol de cateva ore. De fiecare data cand ma infig ager cu ghearele in tastatura, mazgalesc doua cuvinte cu cerneala digitala, apoi sunt intrerupt de un update pe Twitter. Daca nu e nimic pe Twitter, sigur e ceva pe Facebook. Un update nou, un comentariu, un like, un poke, o invitatie la un joc nou, poate chiar un mesaj.

Mereu este ceva! Si stiu ca multi dintre voi sunteti utilizatori de Facebook sau Twitter, care, la fel ca mine, ati verificat de cel putin doua ori tab-ul ala pe care nu il inchideti niciodata. Stiti voi care! Partea amuzanta este ca verificarea frecventa a Facebook-ului ne-a intrat in rutina de zi cu zi. Este un obicei de la care daca ne abatem ne poate afecta. Serios acum. Cat de enervati ati fost zilele trecute cand Facebook-ul nu functiona? Eh? La fel eram si eu. Eram plictisit si putin derutat.

Acest sevraj dupa digital are explicatii psihologice destul de simple, este exact ca sevrajul unui drogat care nu primeste doza zilnica de bucurie. Poate ca ar fi bine sa ne alertam putin, sa devenim mai constienti de ceea ce facem in fiecare zi si sa moderam.

N-am facut nici un calcul prin care sa reiasa o medie a timpului petrecut pe Facebook/Twitter, insa cifrele ar fi destul de maricele raportate la 8 ore de munca. Daca nu lucrezi in social media, unde este necesar sa ramai mereu conectat si sa comunici, atunci probabil chiar stimuleaza ineficienta la locul de munca.

As vrea sa va scriu mai multe despre toata chestia asta. As vrea sa scriu cateva cuvinte si despre multitasking si probleme lui. Insa nu vreau sa ma intind in 10 directii intr-un singur articol. Poate maine. Daca reusesc sa fiu mai putin activ pe Facebook si mult mai atent la ceea ce vreau scriu.

(La acest articol de aproximativ 300 de cuvinte am verificat Facebook-ul de ce putin 20 de ori)

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
2 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.