Duminica, dupa ce mi-am luat bataie in mod rusinos la World of Tanks, am plecat de la PC Garage cu un SSD Intel de 180 GB. Practic este primul upgrade pe care laptopul meu HP il primeste. N-am stat prea mult pe ganduri. Cum am ajuns acasa am facut un back up general si am scos HDD-ul vechi. Oricum gemea de “batranete” si intentionam sa il schimb, insa nu ma asteptam sa o fac atat de repede.

Din testele efectuate de mine cu ATTO Disk Benchmark Tool, vitezele pe care acesta e capabil sa le atinga sunt de 521 MB/s la scriere si 551 MB la citire. Modelul acestui SSD este Intel 530 Series (cod SSDSC2BW180A401) cu o capacitate de 180 GB si costa 565 lei la PC Garage si 570 lei la eMag.

SSD Intel 530 Series 180 GB - benchmark

Dupa montarea SSD-ului in laptop si instalarea sistemului de operare cat si a driverelor necesare, am remarcat o imbunatatire remarcabila a vitezelor de raspuns. Laptopul porneste foarte rapid, sub 10 secunde iar Photoshop-ul se lanseaza instant! Ba chiar mai mult, eram extrem de curios in cat timp se incarca o hard in World Of Tanks atunci cand jos. Am aflat. Instant!

Un Solid State Drive este tot ceea ce imi lipsea din laptop. Totusi, daca pana acum ma plangeam de vitezele de raspuns ale hdd-ului vechi, acum o sa plang din lipsa celor 460 GB in minus.