magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Telefoane produse in Romania

Din cate stiu, telefoane produse in Romania inca nu avem. Asa cum nu avem nici computere produse in Romania, ci doar ansamblate. Adevarul e ca ai dubla costurile de productie pentru un telefon prin simplu fapt ca-i pui 4 suruburi in tara. Spun asta ca sa va faceti o idee generala de ce este preferata productia in Asia.

Am o experienta in comertul online de vreo 3 ani si pentru o scurta perioada am lucrat pentru o companie de tablete. Ceea ce va pot spune este ca volumul de munca este incredibil de mare, chiar si fara productie. Am realizat ca multi prefera sa strambe din nas atunci cand cumpara o „chinezarie” la 500 lei, fiind de parere ca este prea scumpa.

Poate ca da, insa pe langa produs ai si anumite servicii de care nu beneficiezi in cazul in care o comanzi de afara. Cel mai important dintre ele fiind chiar garantia. Iar acest lucru a fost demonstrat de catre UTOK atunci cand au oferit 5 ani de garantie.

Cand arunci cu „e prea scump” catre un brand local, gandeste-te cate salarii sunt de platit. Iar aici putem include un sofer, doua persoane pe vanzari, una pe logistica, doua pe software, cel putin un manager de produs si o multime de alte cheltuieli.

Pe langa toate astea gandeste-te la volumul de munca mentionat mai sus. Fiecare produs trebuie verificat, testat, resoftat (daca e cazul), reambalat si abia apoi livrat. Treaba asta necesita extrem de mult timp! Un singur angajat n-ar putea nici macar sa verifice daca se aprind sau nu device-urile respective.

Creierul meu este in extaz atunci cand ma gandesc la productie locala. Mi-ar placea sa vad periferiile fiecarui oras inundate de fabrici! Momentan industria si productia locala sunt in pom, sau chiar la vreo 5 metri sub radacinile pomului. Probabil trebuie sa mai suportam inca un regim pana acolo. Sper ca nu!

Cert e ca produsele vandute de bradurile locale nu sunt exagerat de scump. Cred ca au preturi extrem de rezonabile raportate la zona euro, din care ne chinuim sa facem parte.

Update: intre 2007 si 2011 Nokia a produs telefoane mobile in fabrica de la Jucu, din Romania.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
6 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.