magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Tu mănânci românește? (P)

In cadrul etapei numarul 15 la concursul Superblog, hypermarket-ul real,- mi-au pus 3 intrebari foarte interesante pentru care am gasit in cele din urma raspunsuri. Intrebarile sunt urmatoarele:

  1. Ce produs romanesc iti aduce aminte de copilarie?
  2. Cat de important este sa consumam produse romanesti?
  3. Cum putem sustine toti economia romaneasca prin programe similare celui organizat de real?

Trebuie sa recunosc faptul ca proba asta mi se pare foarte dificila, in primul rand nici un produs romanesc nu imi mai aduce aminte de copilarie. Pur si simplu totul mi se pare schimbat, gusturile au devenit mai fade si lipsite de gust. Pana si ouale gainilor de acasa (stau la tara) au gustul schimbat. Singurul lucru care-mi aminteste cu adevarat de copilarie, de gusturi si de peripeti este nostalgia mea. Deasemenea e putin cam dificil sa ma gandesc la produse cu adevarat romanesti, sunt nascut in ’89, anul care a dat startul importurilor masive. Eu nu cunosc cu adevarat produsele care meritau, produsele cu adevarat romanesti.

Despre importanta consumului de produse locale ma pot exprima foarte usor, este important. Foarte important! De ce? Raspunsul meu s-ar putea reduce la doar 2 cuvinte: “sanatos si bun”. Insa nu vreau sa ma rezum doar la atat deoarece am fost mult de spus despre productia locala si cred ca este mult mai importanta decat orice alta industrie in momentul de fata.

Locuiesc in Dambovita, comuna Brezoaele, intr-un sat ce se afla la doar 20 – 30 de km de Bucuresti. Aproximativ 80% din populatia de aici sunt agricultori, au facut asta toata viata si probabil o vor face in continuare pentru multe generatii. Cunosc foarte bine problemele cu care se confrunta in fiecare zi, costurile si cata munca depun pentru mancarea cu care orasenii se rasfata. Principala problema este birocratia, daca am inceta macar 20% din importurile produselor care pot fi cumparate din tara, ne-ar merge mult mai bine!

Real sare in ajutor implementand o serie de campanii de promovare a produselor romanesc prin organizarea de targuri si multe alte lucruri. Este un lucru minunat faptul ca sponsorizam asta, avem nevoie de asa ceva si cred ca se poate face mai mult. Sunt cateva aspecte la care trebuie sa mai lucram putin iar primul ar fi chiar “produceti romaneste, vindem romaneste”. Tara produce romaneste de sute de ani, a vandut romaneste de sute de ani pana acum. Oare de ce?

N-am sa intru in politica foarte mult, insa problema pe care taranii o au este lipsa pietei de desfacere creata de imposibilitatea de a vinde legal. Birocratia si hartiile ii tin pe loc.

Si ar mai fi ceva, cum poate o tara saraca sa produca ceva ce nu se vinde? Parintii mei au pus cartofi ca in fiecare an, insa n-au reusit sa vanda deloc. Apoi au pus varza care nu s-a facut pentru nu s-au permit 100 lei sa o ude cand a fost necesar. Iar acum, in luna noiembrie, varza mea cat si a altora este in continuare nefacuta pe camp.

Cum poate fi ajuta piata locala cand oamenii nu mai au cu ce sa produca?

Primul pas de ajutor pe care l-am putea da toti este cumpararea de la sursa. Majoritatea comerciantilor din piete pretind a fi producatori si au certificate pentru asta, insa nu sunt. Noi suntem, restul tarii.

Cumparati de la sursa sau din Hypermarket-urile Real pentru a sustine piata!

Ar mai fi multe de spus despre cum putem ajuta piata locala, productia si multe altele, insa nu doresc sa fac acest articol prea stufos.

Produsele romanesti sunt foarte bune, este o piata necesara care are nevoie de ajutor. Iar ajutorul asta e destul de urgent, insa nu va veni din partea statului. Poate real,- vor REALiza acest lucru si va incepe o campanie de sponsorizare a producatorilor locali. Sunt absolut deschis orma de campanie de promovare si informare permanenta in comuna mea si satele invecinate.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.