magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Tutorial de înregistrare domenii web. Cât de simplu este?

Recent am vorbit cu cineva despre înregistrarea domeniilor web și despre cât de simplu poți avea prezență în mediul online în prezent. Realitatea este că mi se pare de neconceput faptul că încă există businessuri care nu au un site de prezentare, nu din 2023, ci din 2010+.

Și totuși, trebuie să recunosc faptul că există anumite domenii sau mai bine spus, am întâmpinat diferite businessuri înființate în anii 90 care o duc foarte bine fără a fi prezente in mediul online. Sunt tipul ăla de afaceri foarte vechi care ajung la cifre de afaceri colosale dar despre care n-ai idee a există.

Revenind la intre înregistrarea domeniilor web, pentru a exemplifica cât de ușor este să achiziționezi un domeniu web in prezent m-am gândit să scriu acest articol in totalitate de pe telefonul mobil, inclusiv procedura de înregistrare propriu zisă o voi realiza pe telefon și voi adăuga screenshots.

Pentru acest exemplu voi utiliza website-ul găzduire.ro din simplu motiv că este destul de popular printre internauți. In cazul in care doriți să înregistrați un domeniu web o puteți face de oriunde, la orice companie considerați că vă oferă cea mai bună ofertă pentru necesitățile voastre.

Așadar, primul pas este să intrați pe siteul companiei de la care veți înregistrare domeniul, în pagină dedicată înregistrării domeniilor web. In cazul meu este vorba de pagina din screenshotul de mai jos.

După ce v-ați hotărât asupra numelui domeniul și a extensiei pe care acesta o are .Ro, .com sau . orice altă extensie doriți, registrul (adică firma prin care se face înregistrarea) efectuează o verificare a disponibilității numelui respectiv. In general verificarea disponibilității se realizează doar pentru extensia selectată însă există firme care oferă sugestiile sau fac verificarea multiplă pentru mai multe extensii simultan.

In cazul celor de la gazduire.ro, după ce interogarea este realizată veți fi automat redirecționat într-o pagină secundară unde veți vedea prețul de închiriere pentru un an alături de alte sugestii pentru diferite extensii.

In continuarea procesului de înregistrare vă vor fi solicitate date legate de deținătorul legal al domeniu. Acesta poate să fie persoană fizică sau entitate juridică.

Recomand înregistrarea pe firmă în special în cazul magazinelor online sau dacă siteul pe care îl realizați este deținut de o societate care are nevoie de implementarea unui sistem de plată online. Dacă nu faceți acest pas, nu veți putea dovedi pe viitor faptul că firmă are dreptul legal de utilizare iar gateway-uri de plată online precum netopia etc ar putea invalida activarea contului.

Următorul pas extrem de important este setarea serverelor DNS ale domeniului. In această etapă indicăm practic unde se află găzduirea web care o să deservească conținutul, adică website-ul pe care urmează să îl facem.

In cazul in care veți achiziționa un pachet de gazudire web de la aceeași firmă de la care intenționați să înregistrați domeniul web, puteți lăsa aceste setări neschimbate. In caz contrar vă recomand să fiți atenți la aceste date iar dacă nu sunteți 100% sigur verificați cu suportul tehnic al firmei unde aveți sau intenționați să cumpărați gazudirea web.

Ultimul pas presupune înregistrarea unui cont pe site-ul firmei de unde luați domeniul web. Acest cont este necesar din mai multe puncte de vedere pe care le enumăr mai jos:

  • Administrarea serviciilor achiziționate la firma respectivă
  • Administrarea nameservere pentru domeniile deținute
  • Administrarea sau mai bine spus evidența facturilor pentru serviciile respective

Tot în această etapă alegeți in general modalitatea prin care doriți să realizați plată. Ulterior veți fi redirecționați către o pagina care afișează statusul proformei respective și va oferă posibilitatea plății online indiferent de metoda aleasă anterior.

După ce plată domeniul web a fost confirmată, înregistrarea domeniul se va face automat și veți primi un email de confirmare.

Sper că acest articol să demistifice pentru unii dintre voi cam cat de simplă este întreaga procedură. In caz contrar, nu dau înapoi în a vă taxă pentru consultanță IT 😂

Spor la business!

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
2 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.