magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Twitter este plin de spam iar rezolvarea este foarte simplă

Sunt utilizator de Twitter din perioada când abia fusese lansat. Îmi amintesc cum mă chinuiam să intru pe Twitter de pe un Nokia N70 cu Symbian, cândva prin anul 2007 sau 2008.

Pentru cei mai tineri, Symbian OS eram cam singurul sistem de operare care rula pe ceea ce putem spune „smartphones”. Evident, se mișcă extrem de greu, datele erau prin GPRS/EGDR la niște viteze de maxim câțiva kbps. Efectiv dura o veșnicie să vezi o poză pe vremea aia de pe o conexiune mobilă.

Și totuși, eram câțiva utilizatori de Twitter foarte activi, majoritatea din garda veche de bloggeri și jurnaliști, care utilizăm Twitter in mod constant prin interfața web, adaptata destul de bine pentru terminale mobile.

Totul era atât de simplu și elegant. Fără bătaie de cap, fără cine știe ce setări și proceduri legate de securitate. Pur și simplu mergea.

Lucrurile au evoluat in timp, internetul a prins viteza, Twitter și Facebook au crescut la rândul lor dar inevitabil au apărut și alte probleme pentru care nu aș putea spune că am fost neapărat pregătiți sau școliți: SPAM, SCAM, Phishing etc.

Toate rețelele de socializare sunt primele SPAM și de boți. Facebook și Instagram derulează în mod constant acțiuni de combatere și prevenție, rezultatele fiind vizibile în scăderea semnificativă a numărului de followerii, în special la conturile care nu și-au crezut organic numerele. Știți voi. Hai să cumpărăm followerii falși că oricum brandurilor din Romania nu se prind, nu verifică și trebuie să dăm vine in campanii cu cifre mari. Problema cu valoarea a existat mereu, nu-i o chestiune nouă.Problema cu valoarea a existat mereu, nu-i o chestiune nouă.

Twitter din păcate nu a prins la fel de bine in Romania. A avut o perioadă când a mers cât de cât decent, apoi a luat-o pe trend descendent, fiind acaparat in general de către vedetisme și campanii publicitare făcute cu ușile închise (că să fiu blând in exprimare). Și cam așa lucrurile s-au dus la vale.

Cum să rezolvăm problema cu biții și toate conturile false?

Pai este simplu și tine strict de dorința managementului Twitter de face o schimbare. Tehnic se poate iar programatorii de acolo sigur au o soluție similară cu propunerea mea. Validarea reală a conturilor. Cont nou, email + SMS. Vrei mai mult? Ok. ID check.

Iar dacă scapă la prima validare, nu-i nimic. După 3 luni mai faci o validare.

Ideea e că se poate dar nu se dorește asta. Pentru că ar fi o hemoragie de bani când oamenii / investitori și agențiile care pompează bani in platforma aia văd că peste jumătate din conturi dispar peste noapte.

Situația este similară și pe Instagram. Hai să ștergem orice sfârc, să nu fie ofensat brandul X, când este posibil tehnic să faci age check și filtrarea contentului. Dar nu se vrea asta.

Totul tine de bani și de îngrășarea cifrelor. De când a început nebunia cu tranzacționare Twitter, estimez o triplare a numărului de boți. Iar asta o văd pe propria piele, prin numărul de mesaje (SPAM) pe care trebuie să le șterg.

Procedura de raportare a conturilor este atât de ineficientă, necesită multe clickuri și pur și simplu mă obosește. Este mai ușor să ignor mesaje alea decât să le dau report.

Nu știu dacă vor lua măsuri reale în acest sens, însă până atunci, vă aștept pe Twitter la @mihaiioan.

Și nu. Mastodont sau cum naiba se numește, nu-i o alternativă de Twitter. E cu totul o altă jucărie, învelită în oportunismul de moment cauzat de controversă. Nimic mai mult.

Îmi poți susține munca printr-o donație directă pe Ko-Fi, sau achiziționând produse de la eMag și PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.