magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Utilitatea centralelor pe peleți, în comparație cu celelalte tipuri de centrale termice

Probabil că nu multi dintre voi știți, însă în locul natal, în Brezoaele, singura sursă de încălzire pe timp de iarnă este lemnul.

Extinderea rețelei de gaze naturale la nivel national, constituie o problemă care nu pare să-și găsească cât de curând o rezolvare, în special în mediul rural. În plus, costurile ridicate ale obținerii avizelor și autorizațiilor, precum și a definitivării unui proiect de montare a unei centrale termice pe gaz, constituie o provocare financiară pentru mulți dintre români.

Pe de altă parte, în condițiile în care prețul gazelor naturale nu pare să fie atât de avantajos, privit pe termen lung, dar și-n cazul unei dependențe a sistemului de diferiți furnizori externi, centrala pe gaz nu se dovedește a fi o opțiune viabilă. Soba pe lemne, centrala termică pe lemne sau cea electrică, nici ele nu prezintă atât de multe avantaje, în comparație cu dezavantajele remarcate de-a lungul timpului.

Așadar, centralele pe peleți, precum cele de pe https://www.qmag.ro/centrale-pe-peleti/ pot constitui o soluție pentru românii care au nevoie de o investiție avantajoasă, pe termen lung și care să le ofere confortul dorit.

De ce să alegem încălzirea cu centrală pe peleți dacă locuim în mediul rural?

Motivele sunt simple, fiind o combinație între avantajele oferite de către instalarea unei centrale pe peleți și dezavantajele întâlnite la celelalte sisteme de încălzire (pe gaz, electric, pe lemne):

  • Prețul peleților este în scădere ca urmare a creșterii nivelului concurențial pe piață și a diversificării surselor de prelucrare – 1 tonă (echivalentul necesar încălzirii pentru 1 lună a unei case, este de aproximativ 650-750 Ron);
  • Condițiile climatice care se prefigurează pe termen lung și care indică o creștere a temperaturilor pe timpul sezonului rece;
  • Centralele termice nu oferă o putere calorică ridicată, necesitând o multitudine de racorduri suplimentare pentru adaptarea locuinței la acest tip de încălzire;
  • Centralele pe gaz nu sunt atât de fiabile pentru locuințele cu suprafețe mari, dar cea mai mare problemă este legată de lipsa rețelei care să asigure un flux continuu de combustibil;
  • Pentru încălzirea cu lemne, o astfel de centrală termică nu prezintă fiabilitate pe termen lung, necesită lucrări de mentenanță lunară, solicită reîncărcarea instalației în mod constant (nu beneficiază de autonomia centralelor pe peleți), iar costurile de instalare și configurare a traseului de furnizare a căldurii în locuință, sunt foarte ridicate.

centrale termice cu peleti

De aceea, o centrală termică pe peleți (așa cum se poate observa din exemplele oferite pe Qmag.ro, în ceea ce privește eficiența termică și costurile) reprezintă o alternativă care nu doar că se recomandă de la sine, ci beneficiază de susținerea specialiștilor în metodele de încălzire a unei locuințe.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
2 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.