magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Verificarea unei firme online – Cum te poate ajuta?

Traim intr-o era in care accesul la informatie ne sta la propriu la varful degetelor. Este suficient sa scoatem telefonul din buzunar si sa cautam informatiile de care avem nevoie. Totusi, in pofida acestei facilitati, nu suntem suficient de educati in ceea ce priveste utilizarea Internetului.

Majoritatea dintre utilizatori confunda internetul cu Facebook. Ne culegem informatiile de pe Facebook, ne lasam directionati de catre sfaturile si reclamele aparute acolo si nu cercetam mai departe veridicitatea informatiilor pe care le-am citit.

De unde stii ca X chestie este adevarata? Pai… am vazut pe Facebook.

Intelegeti unde bat? Reducem tot ceea ce inseamna internet la simpla accesare a Facebook-ului.

E trist, mai ales cand un antreprenor nu utilizeaza toate parghiile online care ii stau la dispozitie nonstop si de cele mai multe ori gratuit. Un exemplu cat se poate de concret si util il reprezinta verificarea online a unei firme.

Verificarea online a unei firme

Sa presupunem ca esti antreprenor si ca ai o firma care produce sau presteaza niste servicii. Esti la inceput de drum, inca n-ai o lista stabila de clienti, prin urmare incasarile tale sunt foarte mici si orice speranta de a face banuti suna foarte atractiv.

Inainte de a incepe o colaborare trebuie sa intelegi ca exista anumite riscuri. Printre aceste riscuri se numara si posibilitatea ca firma pentru care urmeaza sa prestezi serviciile sa nu-ti plateasca la timp sau chiar deloc serviciile respective.

Si uite asa, daca esti la inceput de drum, poti ajunge sa dai faliment deoarece nu ti-ai luat in calcul faptul ca nu toti sunt de buna credinta. Daca te gandesti ca o sa ii dai in judecata, aia este alta gaura neagra in care nu vrei sa intri.

Tocmai de aceea, inainte de a semna orice contract iti recomand sa verifici online firma cu care vrei sa colaborezi. Dupa cum spuneam la inceput de articol, exista o multime de ustensile care iti stau la dispozitie, unele dintre ele chiar gratuit sau partial gratuit.

Un astfel de instrument il reprezinta Risco.ro, un site web care ne pune la dispozitie o multime de date despre societatile comerciale din Romania. Pentru a da un exemplu cat mai concret despre cantitatea de informatii pe care Risco o poate oferi, am sa fac o interogare pe site chiar despre acestia.

O analiza financiara a firmei care ofera analize. Ce exemplu poate fi mai bun de atat?

Ca sa verifici o societate comerciala prin Risco este suficient sa intri pe site-ul acestora iar in prima pagina gasesti un formular prin care poti interoga baza de date fie prin intermediul CUI-ului, daca il cunosti, fie prin introducerea numelui. Procesul este cat se poate de simplu, n-ai cum sa dai gres.

Imediat dupa interogarea bazei de date, Risco va afisa automat o pagina lunga si plina de informatii despre societatea respectiva. Astfel, de sus in jos vom regasi urmatoarele:

Date si informatii oficiale de identificare ale firmei (accesibile in gratuit)

  • Nume societate
  • CUI societate
  • Adresa sediului social
  • Domeniul CAEN in care isi desfasoara activitatea
  • Numarul de inregistrare la Registrul Comertului
  • Anul infiintarii acesteia
  • Cifra de afaceri
  • Profitul Net

In imaginea de mai jos am atasat un screenshot cu informatiile obtinute despre Risco.

Date si informatii oficiale de identificare ale firmei Risco Servicii Financiare SRL


Deasemenea, tot in mod gratuit puteti obtine informatii despre cativa indici financiari destul de importanti, precum cifra de afaceri pe ultimii 10 ani, ce crestere anuala a avut, profitul net, marja de profit dar si numarul meniul de angjati.

Istoric date financiare pe 10 ani Risco

Toate aceste informatii sunt deja publice pe la diferite ministere ale statului roman, insa Risco ti le ofere organizate si structurate intr-un mod cat mai eficient si usor de inteles, plus un desfasurator mult mai detaliat ale informatiilor prezentate mai sus.

Tot in regim gratuit, cei care aleg sa-si inregistreze un cont de utilizator primesc alerte zilnice despre firmele aflate in insolventa, alerte despre firmele noi inregistrate si aplicatie compatibila cu Android si iOS. Practic, as putea spune ca ai deja un meniu complet, in mod gratuit, pe care il poti utiliza pentru a lua decizii de business mai bune.

Iar lista nu se termina aici. Pe langa informatiile accesibile in mod gratuit, poti avea si acces la alte informatii cu plata per interogare. Nu o sa comentez pe baza preturilor deoarece fiecare trebuie sa decida singur daca are nevoie de serviciile respective si/sau/daca este justificat pentru compania sa un astfel de serviciu.

Ce pot spune este faptul ca Risco iti ofera o multime de servicii de monitorizare financiara si juridica, rapoarte financiare de bonitate si o multime de alte analize concrete de piata. As putea spune ca este un briceag elvetian in domeniul verificarii de firme online. Bun la toate.

Asadar, pe viitor, inainte sa semnezi un contract, verifica online firma cu care urmeaza sa colaborezi. E bine sa stii daca plateste la timp, daca are datorii si daca este de incredere.

Sursa foto: freepik.com

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.