magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Viteza internet Orange Yoxo versus Telekom in Bucuresti

În urmă cu o săptămână am avut ceva treabă prin București, motiv pentru care am decis să fac o vizită scurtă dentistului. Am zis că facem un consul rapid iar dacă am timp bag o cafea și un selfie la Rainbow Coffee în Berceni.

Am cărat cu mine vreo 7 kg. Adică laptop, încărcător, baterii externe și ceva cabluri. Se mai întâmplă să fac ceva urgent și nu-i tocmai confortabil pe telefon. De internet nu mi-am făcut griji. Știam că peste tot găsesc un wifi decent iar dacă n-am altă soluție fac hotstop de pe mobil.

În momentul de față folosesc atât Orange cât și Telekom. În iPhone țin numărul personal, cel pe care l-am portat în Orange pe Yoxo, în timp ce pe Xiaomi Mi A2 am un număr de Telekom pe care l-am luat recent când am remarcat că la Orange începe să cam dispară semnalul pe la țară.

În continuare în Brezoaele ne confruntăm cu lipsa de semnal. Problema este valabilă pentru toți operatorii, fără excepție. Uneori merge bine, de cele mai multe ori foarte slab sau deloc (mă refer la datele mobile). Nu cred că are legătură cu congestia, ci mai degrabă cu nepăsarea operatorilor de a crește calitatea serviciilor, bazându-și poziția pe măsurătorile incompetenților de la ANCOM, potrivit cărora toți furnizorii au semnal peste tot.

Dacă tot am ajuns în București, am zis sa fac un test de viteza pe ambele telefoane. Rezultate au fost surprinzătoare. Foarte surprinzătoare.

Rezultate test viteză Orange Yoxo

test de viteza orange in Bucuresti

După cum puteti vedea in imaginea de mai sus, testul de viteza realizat pe iPhone, indica 67 Mbps pe download și aproape 20 Mbps upload. Foarte decent pentru un prepaid. Hai să vedem și Telekom.

 

Rezultate test viteză Telekom

test de viteza telekom in bucuresti

Testele de viteza făcute in Telekom au fost neasteptat de slabe. 21 Mbps download cu 6 Mbps upload. Cam de 3 ori mai slabe decât rezultatele obținute în Orange.

Am rulat mai multe teste, in diferite locații, însă media cam asta a fost peste tot prin oraș. Sunt sigur că utilizatorii care au abonamente au prioritate la trafic și viteză, însă tot mi se par ușor dezamăgitoare, ambele teste.

Mă așteptam totuși ca Telekom să aibă viteze de download mai mari. Inclusiv semnalul era mai puternic.

Oh. Încă o chestie care n-are legătură cu viteza de internet ci cu Speedtest, aplicația celor de la Ookla pentru măsurarea vitezelor. Din iPhone poți exporta un png cu rezultate obținute. Pe Android nu merge. Cum pi*da mă-sii vine asta? Să ai o aplicație făcută de aceeași companie, pentru două platforme diferite, însă functionalitatea să fie diferită. Si nu-i primul caz. Instagram merge diferit, Snapchat merge diferit, multe alte aplicații sunt mult mai optimizate pe iOS.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
3 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.