magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Voi ce găzduire web folosiți?

Articolului asta este cumva orientat mai mult către colegii de breaslă, bloggeri sau deținători de pagini web pe diferite nișe.

N-am făcut de mult timp un research ca la carte, să stau să verific ce mai zice piața, să fac o listă cu diferitele companii de găzduire web care încă activează și să le testez serviciile.

Din experiența avută până acum, în ceea privește performanța, cele mai bune rezultate le-am avut clar pe servere VPS. Sincer să fiu, nici nu prea contează unde au fost găzduite, am avut vreo 6 – 7 în țară și tot cam atâtea afară.

Ba chiar am scris recent pe blogul in engleză despre niste probleme pe care le-am întâmpinat cu mai mari de la Oracle, după ce m-am bucurat câteva luni de un server pe arhitectură ARM de la ei, însă m-am săturat de firme mari care nu oferă suport tehnic de calitate și care nu-ți oferă nici macar un email cu niște motive sau explicații pentru suspendat contului.

Norocul meu este că mă așteptam ca Oracle să o de-a în bară și mi-am păstrat backup local. Bine, site-uri nu aveam acolo, doar chestii de development și niște automatizări. Încă mai cochetez cu ideea unui server dedicat, fizic, pe care o să-l pun cel mai probabil în noul sediu eComplex (când îl vom avea). 1 gbps de net in el, Proxmox și-mi automatizez pe el orice am nevoie. Însă pentru site-uri tot aș merge pe ceva cloud sau poate shared.

De găzduire shared in loc de VPS/dedicat?

Pentru că sincer, nu vreau să-mi bat capul. In momentul de față imi împart vreo 12 – 14 ore din zi intre documentat produse pentru magazinul online, identitic probleme prin site, incerc să le rezolv și uneori chiar scriu de la zero funcții sau chiar plugin-uri întregi, incerc să-mi dau seama cum să marketizez proiectul ăsta iar cand îmi mai rămâne ceva timp liber editez cate un material video pentru VlogTehnica.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale VPS hosting este faptul că îți oferă un control mult mai mare asupra serverului tău. Acest lucru înseamnă că poți personaliza și configura serverul în funcție de nevoile tale specifice. De asemenea, nu trebuie să îți faci griji cu privire la problemele altor utilizatori de pe același server, deoarece ai un mediu izolat pentru site-ul tău.

Un VPS poate fi o alegere excelentă pentru un blogger care caută un nivel mai mare de control și performanță, dar trebuie să fie pregătit să plătească mai mult și să aibă unele cunoștințe tehnice pentru a gestiona serverul.

Dar sincer, chiar nu mai am chef și timp să mă ocup și de administrarea unui server VPS. Chiar dacă lucrurile au evoluat mult iar în prezent există soluții SaaS de server management, când se strică ceva (și 100% se întâmplă de cel puțin odată pe an) tot trebuie să-ți bați capul și risipești timpul aiurea.

Dacă ar fi să fac o listă cu 4 aspecte importante pe care o firmă de găzduire web trebuie să le puncteze, ar fi următoarele:

  1. Fiabilitatea este esențială pentru un site web. Este important ca serverele să funcționeze cât mai mult timp posibil și să existe un uptime garantat de cel puțin 99,9%, astfel încât site-ul să fie întotdeauna disponibil pentru vizitatori.
  2. Performanța site-ului este o prioritate importantă pentru mine. Este esențial să am un timp de încărcare cât mai scăzut posibil, astfel încât vizitatorii să nu aștepte prea mult și să nu părăsească site-ul. Astfel, am nevoie de un furnizor de găzduire web care să ofere servere puternice și să optimizeze corespunzător timpul de încărcare.
  3. Securitatea este un aspect vital pentru orice proprietar de site web. Este important să am un furnizor de servicii de găzduire web care să ia măsuri de securitate adecvate pentru a proteja datele și informațiile personale ale utilizatorilor, cum ar fi protecția împotriva atacurilor de tip DDoS și certificarea SSL.
  4. Suportul tehnic este esențial pentru orice proprietar de site web. Este important să știu că pot conta pe ajutor prompt și eficient din partea echipei de asistență tehnică în cazul în care apar probleme tehnice. Este important să aibă reprezentanți experimentați și calificați disponibili 24/7 pentru a oferi soluții rapide la problemele tehnice.

gazduire web hostgate

Ce părere aveți despre Hostgate?

Pe siteul Hostgate, în pagina de găzduire shared, preturile incep de la 0,99€ și urcă până la 29,99€, fiind împărțite în 5 pachete cu diferite caracteristici și resurse. Însă nici oferta de găzduire WordPress PRO nu-i rea, începând de la 4,99€, adică fix cât un VPS, cu resurse teoric dedicate și optimizat pentru a rula WordPress.

Mă gândeam că poate ar fi mai avantajos să cumpar un pachet Pro WP 3 sau Pro WP 4, ceva pe la 12 ~20 euro / lună și să migrez acolo totul (magazin, blog, partea de development etc) și să țin acasă doar backupurile. In felul asta as centraliza aproape totul sub o singur panou de control, deși din punct de vedere al „securității” este mai ok sa le țin separate.

Găzduirea specializată pentru WordPress poate fi o opțiune excelentă. Aceasta îți oferă un server optimizat pentru a funcționa cu WordPress, ceea ce înseamnă că site-ul tău se va încărca mai rapid și va avea o performanță mai bună în general. De asemenea, vei beneficia de o securitate mai bună, deoarece serverele sunt configurate pentru a proteja site-urile WordPress de amenințările cibernetice. Deși costurile pot fi puțin mai ridicate decât în cazul altor servicii de găzduire web shared, găzduirea specializată pentru WordPress cred ca merita investiția.

Dacă îți dorești ca site-ul tău să fie rapid, sigur și să funcționeze fără probleme, acest tip de hosting este mult mai recomandat.

Inca un aspect important, pe care nu stiu daca Hostgate il ofera in pachetele de gazduire WP Pro, este implementarea unui server de Redis pentru cache. Stiu ca ofera LiteSpeed Cache (LSCache) sau WordPress Litespeed Memcached (LSMCD), insa din testele facuta de mine, Redis este mult superior. De fapt, cam asta este singurul motiv pentru care as schimba gazduirea actuala a magazinului online, pentru Redis. La blog, nu prea conteaza asa de mult.

Deci va intreb din nou. Ati folosit gazduire web de la Hostgate pana acum si care a fost experienta voastra cu ei?

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
3 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.