software gestiune facturare magazin
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Vreau să cumpăr uși de interior.
Ce spuneți de Usi-bune.ro? (P)

In urma cu vreo 5 ani, chiar inainte sa ma mut prima data in Bucuresti, am inceput sa analizez cum poate fi imbunatatita casa parintilor mei si implicit condițiile de locuit. Trebuie sa mentionez ca este o casa veche, construita undeva in perioada 1910 – 1920 si care necesita o multime de modificari si imbunatatiri.

Totusi, la cei circa 100 de ani pe care ii are, este o casa buna, care inca se tine foarte bine pe picioare (sau mai bine zis pe fundatie). Constructia este din caramida, cu pereti exteriori destul de grosi, dar care dintodeauna a stat prost in ceea ce priveste usile si ferestrele.

Probabil atunci cand au fost montate, atat usile cat si ferestrele, isi faceau treaba cu brio. Din pacate timpul si-a lasat amprenta foarte puternic, in speciala asupra ferestrelor, care nu se mai inchideau cum trebuie si nu mai izolau termic casa.

Dormitorul meu l-am rezovat rapid cu o investitie destul de mica, de 700 lei, achizitionand doua ferestre de termopan. Desi sunt multumit din punct de vedere termic, calitatea lor mi se pare execrabila si cred ca niste ferestre din lemn stratificat cu geam termopan sunt mult mai bune. Din pacate si mult mai scumpe.

In ceea ce priveste usile, puteti vedea in imaginea de mai jos de ce vreau sa le schimb. Sunt usi duble, atat la intrare cat si intre camere, motiv pentru care caldura este cedata mult mai rapid intre camerele incalzite si cele neincalzite. In afara de asta, pierd o bucata destul de mare de perete de aproximativ 50 cm pe fiecare parte. Desi nu pare mult, 50 cm conteaza!

usa intrare dormitor

Imaginativa cat spatiu castig daca inlocuiesc usile din imaginea de mai sus o usa simpla. Chiar am pus ochii pe niste usi de interior foarte bune, cu furnir natural de stejar, la preturi destul de mici, de 500 lei pe bucata. Ma gandeam ca n-ar strica sa cumpar 3, ca sa rezolv toate cele 3 camere odata. Imi plac modelele F1 si F3 din imagineaza mai jos si cred ca s-ar potrivi foarte tare cu podeaua.

usi de interior

Am uitat sa mentionez. In dormitor nu am parchet, insa am o dușumea veche din lemn serios pe care trebuie sa dau un simplu strat de lac si e ca noua! Plus ca, asa cum am mai spus, imi surade foarte tare lemnul si cred ca se poate realiza o casa perfecta care sa aiba in constructie lemn, mult lemn! De ce lemn? Pentru ca e placut, e calduros si este un material regenerabil.

Si uite ca am ajuns la final de articol, unde concluzionez ca as putea sa redau casei atat un estetic placut cat si un plus de caldura, iar toate astea cu investitii destul de rezonabile. 1500 lei usile, inca vreo 1500 lei ferestrele si posibil inca 500 lei pentru niste reparatii minore, o vopsea si poate un lac pentru dușumea.

Mai ramane doar de strans banii necesari.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.