magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

0 A.D. : RTS Open-Source cu aroma de Age of Empires si Age or Mythology

0 A.D este un joc de strategie gratuit, open-source si cross-platform (cu alte cuvinte, este disponibil pentru Windows, MAC si Linux) realizat de catre Wildfire Games. In momentul de fata, jocul se afla in continuare in development, insa poate fi jucat pe oricare dintre cele 3 platforme mentionate mai sus.

Actiunea propriu zisa este situata din punct de vedere temporar intre anii 500 B.C si 500 A.D., intr-o perioada inexistenta istoric si include 6 civilizatii:

  1. Carthaginians
  2. Celts
  3. Hellenes
  4. Iberians
  5. Persians
  6. Romans

Desi as putea sa va scriu cateva detalii despre fiecare dintre cele 6 civilizatii, aleg sa nu o fac ci va invit sa jucati si sa aflati secretele acestora. Gameplay-ul propriu zis este la fel ca in cazul oricarui alt joc de strategie. Aveti ecranul principal format din mini-map, setari, resurse si alte optiuni valabile fiecarei unitati in parte. Tot ce ramane de facut este sa invatati fiecare constructie, sa va dezvoltati propriile „imperii” si sa cuceriti inamicii.

Din punct de vedere al unitatilor si constuctiilor, 0 A.D. are cate chestii diferite fata de Age of Mythology sau Age of Empires. Spre exemplu, unitatile militare pot fi utilizate atat in lupta cat si puse sa construiasca sau sa adune resurse, in timp ce lucratorii/civilii pot sa construiasca doar anumite cladiri (non-militare) si sa adune resurse.

In cazul cladirilor, fermele n-au o limitare ca timp iar turnurile construite au nevoie de unitati aflate in garnizoana pentru a avea attack points. Ceea ce este destul de logic!

Din punct de vedere al graficii nu exceleaza, insa reuseste sa fie suficient de bun si de sugestiv fata de alte jocuri de strategie pe care l-am incercat. Sa tinem totusi cont ca-i facut de Wildfire Games, mai exact de un grup de voluntari extrem de pasionati in ceea ce fac.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.