software gestiune facturare magazin
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Despre blogurile de companie si securitate

30 octombrie 2015, ziua când am publicat un articol, zic eu, destul de prompt despre blogurile de companie și importanța acestora. Cum e situația în 2017? Vă spun eu. Exact la fel!

În afara companiilor care își întrețineau oricum blogurile, foarte puțini și-au angajat oameni specializați în comunicare, sau măcar niște persoane care să fie însărcinate exclusiv cu partea asta de creație de conținut. Printre cele mai notabile companii din categoria asta țin să menționez următorii:

  • F64 – pentru că da, chiar au activitate pe blog, au înțeles cum funcționează treaba asta și nu le lipsește nimic. Poate doar ceva comentarii.
  • Cărtureștiblogul acestora e foarte bine structurat, par să aibă un plan editorial și nu le lipsește activitatea.
  • evoMAG! – a se remarca semnul de exclamare deoarece nu m-am așteptat că evoMAG să facă pasul ăsta. Blogul evoMAG.ro nu este o capodopera din punct de vedere estetic, însă e la obiect și deservește cât se poate de clar noua inițiativă de promovare prin conținut video. Ceea ce este foarte bine!
  • ClusterCS  blogul acestora cuprinde o mulțime de informații importante atât despre serviciile oferite cât și despre business și industrie, însă are nevoie de un make up din punct de vedere estetic. C’mon guys. I know you can!

Lista ar putea continua, însă nu are sens să fac un top aici.

De asemenea, în perioada 2015 – 2017 au existat numeroase atacuri informatice care au vizat blogurile pe wordpress. Cum s-au pregătit firmele pentru situații de genul acesta? Probabil că nici măcar n-au luat în calcul posibilitatea ca blogurile lor să fie hackuite.

Să fac niște mențiuni și aici?

  • Blogul KMAX – au avut ceva probleme însă le-au rezolvat foarte rapid după ce i-am anunțat.
  • Blogul PC Garage – ca și KMAX au rezolvat problema imediat ce au fost notificați.
  • Blogul LaptopGear – i-am anuntat mai devreme dar încă n-au vazut mesajele mele.

Mai vreți? Hai că mai am:

In mod normal, oamenii care dețin bloguri self hosted se mai îngrijesc de una alta. Mai faci un update, mai instalezi un plugin iar dacă nu te pricepi rogi un prieten să te ajute și asa mai departe.

Totuși, atunci când vorbim despre un blog de companie, nu putem spune că firmele care au activitate în online nu am cel putin un om cât de cât pregătit. Refuz să cred treaba asta!

Până când și eu, care nu am studii superioare, nu am cunoștințe avansate de programare și nici nu sunt expert în securitate, încerc să-mi protejez atât blogul cât și computerul de viruși și alte probleme de securitate. Nu sunt paranoic în privința securității și nici nu-mi fac prea multe griji în momentul asta, ci pur și simplu mi se pare normal ca în 2017 să avem câteva elemente de securitate, să zicem de baza, învățate.

Suntem în 2017. Ce facem?

photo credit: Visual Content Data Breach via photopin (license)

2 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.