magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

ClusterCS mi-a imbunătătit cea mai importantă resursă. Timpul!

Prin decembrie 2016 am scris pentru prima dată despre ClusterCS, un panou de administrare de tip SaaS ce este capabil să administreze „în doi timpi și trei mișcări” orice server, atât dedicat cât și virtual, indiferent de la ce companie este achiziționat.

Din articolul respectiv, reiau aici câteva idei esențiale. După ce am devorat mai toate panourile de administrare existente, atât gratuite cât și plătite (VesteCP, CentOS Web Panel, Ajenti, cPanel, ISPConfig, Webuzo etc), am ajuns la ClusterCS, unde am și rămas și probabil că am să rămân cât timp o să fie dezvoltat de către Soft Dreams.

Cine este Soft Dreams?

Soft Dreams este o companie ce activează în IT încă din anul 2004. Aceștia și-au început activitatea că agenție de web development și s-au dezvoltat destul de rapid, remarcându-se prin calitate încă de la început. În mare parte clienții acestora sunt internaționali, predominant din USA, UK și Australia, însă presimt că 2017 și 2018 vor fi extrem de benefice din punctul de vedere al potențialilor clienți din Europa și chiar Asia.

În afara serviciilor de web development dar și celor de găzduire web practicate prin webland.ro, Soft Dreams a dezvoltat software-ul mai sus menționat, adică mult lăudatul ClusterCS ce a reușit să obțină două award-uri destul de importante:

  • Rising Star 2017 Award
  • Great User Experience 2017 Award

Din punctul meu de vedere, cele două award-uri sunt absolut justificate și nu ar strica să primească mai multe până la final de an. ClusterCS reușește să fie atât un panou eficient de administrare a serverelor cât și un înlocuitor de cPanel (sau orice alt web hosting panel) excelent.

Interfața este extrem de sugestivă, ușor de navigat și tocmai a primit un revamp (redesign), devenind astfel și mai atrăgătoare.

Spre deosebire de alte sisteme de administrare ale serverelor și alte web paneluri, ClusterCS este o soluție Cloud Based, ceea ce înseamnă că rulează direct din serverele Soft Dreams.

De asemenea, este o soluție dezvoltată in house de către Soft Dreams, prin urmare nu este o platformă open source, însă utilizează tehnologii obișnuite, precum Apache, NGINX, HA Proxy și altele, pe care le instalează în mod automat pe serverul deținut de client prin intermediul SSH.

Ca să fiu mai explicit, dacă ai un server VPS sau chiar un server dedicat și ai nevoie de o interfață simplă de administrare dar completă, poți conecta serverul tău la infrastructura ClusterCS în doar câteva momente.

Pentru a realiza acest lucru ai nevoie de IP-ul serverului, username-ul care oferă root access și parolă de logare. După ce ai introdus aceste date în wizzardul de configurare, fie alegi un recipe predefinit pe care ClusterCS îl va instala pe server, fie alegi serviciile de care ai nevoie iar ClusterCS le va instala și configura automat.

Dacă ai deja câteva site-uri și ești obișnuit cu cPanel sau chiar ai propriul server pe care rulezi, sa zicem VestaCP, ai probabil o întrebare foarte bună: „Ce aduce ClusterCS în plus față de restul?”

Răspunsul meu este cât se poate de ciudat: „Timp liber”.

Atunci când ai în administrare un server (sau poate chiar mai multe) trebuie să îți dedici suficient timp pentru configurare și monitorizare. Trebuie să îți instalezi manual un web panel, să îl configurezi, să îți adaugi domeniile web, să setezi backup-uri automate și să te îngrijești de bunăstarea acestuia.

Practic, atunci când ai un server dedicat sau vps, trebuie să ai grija 24/7, deoarece nu știi niciodată ce se poate întâmpla.

Folosind ClusterCS am scăpat de toate problemele astea, deoarece software-ul necesar este instalat și configurat automat, exista un sistem de backup extrem de ușor de configurat, toate domeniile și setările aferente sunt centralizate sub un singur panou administrare, serverele sunt monitorizate permanent și dispui de suport tehnic non stop.

În opinia mea, din chestiile menționate mai devreme, cel mai important este suportul tehnic. Indiferent dacă ești un om tehnic sau nu, dacă te pricepi sau nu să îți configurezi singur tot cele necesare, existența departamentului de suport tehnic îți va face viața mai ușoară.

Dacă ești blogger atunci treaba ta este să scrii și să generezi în permanență conținut online, nu să stai să configurezi vps-uri, certificate ssl sau să faci debugging la diferite chestii. Atunci când serverul are o problemă departamentul tehnic o va rezolva, în felul asta tu vei câștiga timp prețios pe care îl poți utiliza în rezolvarea altor probleme vitale pentru tine și activitatea ta.

Iar dacă asta nu-i suficient, mai am ceva de zis. ClusterCS dispune de 4 licențe, prima fiind total gratuită. Aceasta permite instalarea și configurarea pe un singur server, indiferent dacă este VPS sau Dedicat, cât și administrarea a până la 5 domenii în mod gratuit. Suportul tehnic este de asemenea inclus în licența Free.

În cazul în care dețineți deja un server și doriți o soluție de administrare excelentă, vă recomand cu mare încredere ClusterCS. Dacă încă nu aveți un server puteți arunca o privire peste oferta de prețuri de pe webland.ro, au VPS-uri la prețuri foarte bune și o calitate a serviciilor incontestabilă.

Îmi poți susține munca printr-o donație directă pe Ko-Fi, sau achiziționând produse de la eMag și PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.