Sunt de parere ca un om care termina Facultatea de Marketing in cadrul Academiei de Studii Economice, ba chiar mai mult, sa ocupe pozitia de specialist in operatiuni bancare la Banca Comercială Română, este suficient de inteligent cat sa poata face diferenta dintre un business real si unul fals.

Aparent nu este deloc asa. As vrea sa cred ca specialistul BCR din screenshot-urile publicate mai jos nu este naiv si credul. As vrea sa cred ca intelege notiunile de spam, scam si frauda si nu doreste sa faca asta.

specialist_evenimente_bucuresti

 

Totusi, acest specialist este suficient de naiv si de credul sa se inscrie pe dollartab.com, un website care promite castiguri de 1500 $ intr-o singura saptamana cu numai 10 minute de munca pe zi. Tot ce trebuie sa faci este sa copiezi link-ul de afiliere si sa spamezi pe unde apuci. Exemplul de fata, specialistul care publica irelevantul link intr-un grup de evenimente.

specialist_profil

In cazul in care specialistul nu este naiv si credul, inseamna ca face cu buna stiinta spam, promoveaza o afacere frauduloasa si spera ca cineva sa puna botul si sa se inregistreze utilizand link-ul respectiv.

*Este foarte posibil ca respectivul sa nu fie cu adevarat angajat al BCR.