magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Dragă Digi, adio dar mă întorc la tine

Luna asta se împlinește un an de când am renunțat la București și m-am întors in comuna Brezoaele, la circa 25 km de capitală, mai exact 38 km până centrul orașului.

Suntem atât de aproape de București încât lucruri precum canalizarea, gazul și accesul la internet par lucruri banale care nu ar trebui să lipsească într-o țară civilizată.

Totuși o să mă rezum la problema comunicațiilor, păstrând restul subiectelor pentru un alt articol despre dezvoltarea rurală.

De când m-am întors in Brezoaele întâmpin zilnic probleme cu semnalul GSM. Problema este una generală, nu se limitează la un singur operator.

releu de telecomunicatii
Sursa Freepik

Sunt abonat Digi Mobil din anul 2013, de când m-am angajat prima dată în București și mi-am dorit un abonament ieftin și bun pentru oraș.

Nu m-am așteptat niciodată la viteze extraordinar de mari. Știam foarte bine în ce mă bag, știam că nu au semnal in mediul rural însă era foarte stabil in București. Nevoile mele de atunci erau satisfăcute.

Odată cu trecerea anilor Digi Mobil și-a extins acoperirea la nivel național, ajungând la aproape 3.5 milioane de abonați, reușind să crească în același timp și vitezele. Per total, nu pot spune că n-am fost multumit de serviciile RCS & RDS, internet de mare viteză, prețuri decente, abonament de mobil nelimitat.

Totuși, în mica mea ogradă de la țară semnalul întârzie să apară. Știu că sunt servicii best effort, știu că nimeni nu-mi poate garanta semnalul, totuși mi se pare absurd ca într-o comună care este atât de aproape de București să întâmpini astfel de probleme.

În urmă cu o lună am scris un articol în care vorbeam despre lispa de semnal de aici, am zis că voi astepta încă 3 luni iar apoi voi lua o decizie in ceea ce privește păstrarea abonamentului la Digi Mobil. Din păcate, de atunci au aparut tot felul de situații în care am avut nevoie urgentă de telefon, fie pentru confimarea unor plăți, fie pentru a discuta chestii de business și n-am reușit datorită lipsei de semnal.

Ca să pot vorbi la telefon trebuie să ies din casă și să merg pe terenul de fotbal. Partea bună e că terenul se află la 200 – 300 metri de casă, partea nașpa este că e total absurd să ieși din casă ca să vorbești la telefon. Suntem în 2021, nu în 1990.

Prin urmare, după 7 ani în care am fost abonat Digi Mobil, mă simt forțat să renunț la serviciile lor, nu pentru că vreau ci pentru că n-am efectiv semnal. După cum spuneam in titlu, dragă Digi, adio dar mă întorc la tine în momentul în care o să ai acoperire aici, în comuna Brezoaele, la mine in casă, nu pe terenul de sport și nu doar intermitent.

Ce urmează?

După ce am verificat toate ofertele operatorilor am ales să merg pă Flex de la Vodafone. Să zicem că m-am lasat influențat de Cabral și de faptul că singurul diferentiator real intre Flex și alte oferte fiind accesul la 5G indiferent de abonament.

N-am telefon 5G și in mod cert semnalul aici cu greu o să fie 3G/4G, însă mă gandesc la viitor si la faptul că, poate peste 7 ani, voi avea în sfărșit acoperire pe aici, în Brezoaele.

Oare cum vor arată comunicațiile în 2028?

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
3 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.