magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Mă portez în Flex!
Cum e semnalul Vodafone in Brezoaele Dâmbovița?

In urmă cu doar câteva zile am zis adio celor de Digi, nu pentru îmi doream ci pentru că era absolut necesar. De câte ori trebuia să vorbesc la telefon, mergeam fie prin curte, fie în fața sălii de sport, fie pe terenul de fotbal.

Eram ca un căutător de metale pe o plajă, doar că eu căutam semnal GSM.

Am zis gata, trebuie să mă portez in altă rețea.

Cartela Vodafone Flex

Cum m-am portat in Vodafone Flex?

Joi, 11 martie 2021.

După ce am făcut o analiză de prețuri și beneficii ale tuturor operatorilor de telefonie mobilă, am hotărât că Vodafone e in cap de listă pentru o posibilă portare. Abonamentele Flex de la Vodafone sunau foarte mișto, în special datorită traficului 5G inclus pentru toata lumea.

Chiar dacă n-am 5G în Brezoaele și nici telefon compatibil, m-am gândit că este future-proof. N-am stat prea mult pe gânduri, am descărcat aplicația, am completat toate formularele necesare și am făcut o cerere de portare a numărului de telefon. It a Flex. I know!

Vineri, 12 martie 2021.

A doua zi am primit un email cum că plata (un leu pentru confirmarea contului bancar) a fost refuzată și cererea respinsă. Nu mai zic nimic de aplicația care se bloca și dădea erori constant, de faptul că serviciile încă nu sunt unificate sub o singură capotă și că multe chestii care țin de programare par făcute pe fugă de niște amatori… pardon, de developări lipsiți de chef.

Am vrut să sun însă știam că durează o veșnicie până reușesc să discut cu un operator. Plus că, ce surpriză, ca să vorbesc la telefon trebuia să merg afară, unde zăpada tocmai se așezase cam pană la glezne. Superb!

Hai că poate am noroc pe Facebook și rezolv mai repede. Cum să nu…

Eram doar eu si TOBi, robotul de la Vodafone. Ne-am uitat unul la altul de la 11:46 până la 12:58 iar apoi probabil a început pauză de masă in departament de social că n-am mai fost băgat în seamă.

Uneori sunt un cumpărător impulsiv, de moment, așa că am închis laptopul cu gândul de a mă duce până la magazin pentru a contempla ideea portarii la o cafea.

In timpul ăsta, departamentul de vânzări de la Vodafone a încercat să mă contacteze, doar eu nu avem semnal pe mobil, deci nu se putea. Am văzut pe mail o notificare din partea lor abia când am ajuns la magazin. Trăiască Wifi-ul!

Le dau mail și zic să mă sune repede că altfel cine știe când prind semnal.

Stabilesc toate detaliile despre procedura de portare, schimb niște email-uri și întreb o chestie foarte importantă.

Am semnal la Vodafone în comuna Brezoaele din județul Dâmbovița?

Dar în casă, nu afară, că altfel rămân la Digi cu 20 lei plătiți degeaba lunar.

Răspunsul este… pam pam. Nu vă pot spune. Întrebați într-un magazin Vodafone.

Mă așteptam la:

  • teoretic merge, practic nu putem garanta dar poate găsim o soluție
  • facem niște măsurători,
  • punem un femtocell
  • sau 100% aveți

Noi trimitem cartela și tu semnezi contractul. Ce contează dacă ai sau nu semnal?

Joi, 18 martie 2021

După 500 de cuvinte încă nu va pot spune cum este in Flex. Am primit o cartelă nouă de la Vodafone însă portarea numărului încă este în tranziție.

In ceea ce privește semnalul am remarcat următoarele chestii dubioase. Afară sare în mod constant intre 4G și 3G, nu este deloc stabil iar uneori trece pe EDGE. Atunci când sunt în interior este predominant pe EDGE, uneori 3G, însă deloc 4G.

Sper să fie ceva trecător si să aibă legătura cu portarea. Teoretic, conform informațiilor de pe site, din harta de acoperire cu „Supernet™”, trebuie să prind fără probleme următoarele:

  • Acoperire internet cu viteză de până la 225 Mbps download
  • 3G Acoperire internet cu viteză de până la 43,2 Mbps download și pentru apeluri telefonice
  • 2G Acoperire pentru apeluri telefonice și mesaje SMS

SEMNAL VODAFONE ÎN COMUNA BREZOAELE DIN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

De asemenea, pe site mai apare că:

„Semnal măsurat în afara clădirilor. Hărţile de acoperire indică zonele în care utilizatorii serviciilor Vodafone pot accesa reţeaua de telefonie mobilă pentru a iniţia sau primi apeluri telefonice ori de date cu ajutorul terminalelor mobile. Hărţile aproximează acoperirea radio, care variază funcţie de locaţie şi timp, pot include zone cu acoperire limitată sau fără acoperire şi nu garantează disponibilitatea serviciilor.”

Deci am putea spune că harta este doar in scop de marketing. Abia după ce se realizează portarea o să observ ce greșeală am facut cu Vodafone-ul.

Sper să mă înșel, însă dacă n-am semnal, atunci toata procedura de reziliere a contractului Digi, toată procedura de preluare a numărului în Vodafone, toate activitățile logistice de trimitere a SIM-ului, semnarea contractelor, scanare și cam toata munca angajaților din ambele companii implicate, toate lucrurile astea s-au întâmplat absolut degeaba.

Sambata, 20 martie 2021

Portarea a fost realizată cu succes în urmă cu o zi iar din primele teste pot să spun cu certitudine următoarele:

  • Semnalul 4G este extrem de slab, aproape inexistent în casă
  • Telefonul trece în mod constant intre 3G și EDGE, însă am găsit o metodă prin care îl forțez prioritatea să fie întâi LTE, apoi WCDMA și abia la urmă UMTS.
  • Vitezele obtinute sunt extrem de mici, 0.37 mbps download si 0.78 upload prin 4G, respectiv 3.22 mbps download si 0.50 mbps upload prin 3G

Partea bună este că acoperirea pentru voce pare să fie bună peste tot. Deci pot să vorbesc la telefon atunci când sunt în casă.

Partea naspa este că dacă îmi pică internetul de la Proinet, ceea ce se întamplă extrem de rar, nu am o soluție de backup pe care să mă pot baza.

PS: Orange, ești pe listă și deja am găsit probleme și la tine. Vorbim!

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
4 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.