magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Exces de zel la Primaria Brezoaele

Nu conteaza numele meu ci doar problema pe care o am. In urma cu o luna am realizat ca imi expira cardul de identitate. Ca orice om normal cu ceva creier, am zis ca e bine sa il schimb inainte sa-mi expire. Am obtinut un concediu pentru rezolvarea problemelor, m-am pregatit sufleteste si m-am adresat organelor competente din cadrul primariei de unde apartin. Am asteptat cuminte o zi si apoi am primit un raspuns total neasteptat. Nu imi vor elibera niciun act pana nu se vor achita impozitele familiei mele.

Stai. Adica ma privezi de un drept pentru faptul ca familia mea nu isi poate plati impozitele? Credeti ca daca aveau posibilitatea sa le plateasca, nu le plateau? Nu am venit sa cer ajutoare, nu am venit sa fac acte pentru diverse fonduri, am venit sa imi exercit dreptul de a avea un card de identitate. Din cate stiu, nimeni si nimic nu poate conditiona dreptul unui individ de a obtine un card de identitate. Ceea ce se intampla este un abuz la adresa mea cat si a altor persoane aflate in situatia mea. Situatii similare au fost si in Bihor unde primaria a avut de pierdut in instanta. Sigur acest lucru se intampla si in alte localitati din tara asta. Problema este ca oamenii nu stiu cum sa reactioneze si se lasa intimidati. Ei bine, eu nu sunt asa. Eu am curaj sa-mi exercit drepturile si nu ma las calcat in picioare.

Ce legatura are eliberarea unui act sau evidenta actelor de stare civila cu perceperea taxelor si impozitelor. In mod normal, intr-o societatea perfecta, daca as merge sa fac o plangere, primaria trebuie anchetata si acuzata de incalcarea anumitor drepturi. Ce se intampla daca raman fara job din cauza azbului asta? Imi platesc daune? Ma angajeaza? Imi asigura ei un viitor  tinand cont ca n-au fost in stare sa-mi asigure o banala adeverinta?

Problema este totusi mult mai grava. Degeaba schimbam “vinovatii” daca nu schimbam practica abuziva. Nu conteaza cine sunt, ce situatie materiala am, daca am sau nu impozite. Drepturile mele trebuiesc respectate. Mai ales de catre institutiile statului care functioneaza in mare parte din banii nostri, ai cetatenilor platitori de taxe care indura abuzuri si presiuni de multa vreme.

Nu-mi place situtia si nu vreau sa se ajunga la momente in care fara protest nu se rezolva nimic. Insa va garantez ca daca statul nu ia masuri la nivel national, vor fi proteste si repercusiuni grave. Puterea poporului este mai mare decat a functinarilor publici si a institutiilor care ne ignora si ne lasa cu „ochii in soare”.

Chiar daca sunt un simplu om, pot transforma situatia mea intr-o adevarata lupta online si offline impotriva coruptiei si a abuzurilor pe care statul le face. Acest lucru consuma timp si resurse. Este bine oare sa se ajunga aici? Nu mai bine folosim timpul asta in scopuri utile? Cum ar fi adaugarea de informatii pe site-urile oficiale.

Totusi la noi statul nu prea face nimic. Mai mult ajutor avem din partea unor copii cu idealuri mari.

Costine, tu ce zici? Ne lamuresti putin situatia?

Sursa imagine: gandul.info

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
6 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.