magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Cum calculezi factura la curent in funcție de numărul de metri pătrați

Aparent postarea asta se vrea una amuzantă, problema însă e că oamenii chiar caută pe google treaba asta și probabil că nu găsesc răspuns pe nicăieri. Nu-i ca și cum e prea greu de înțeles de ce.

Nu iți trebuie un doctorat în fizică să poți înțelege că numărul de metri pătrați ai casei nu influențează consumul de energie electrică, ci numărul de consumatori electrici pe care ii ai în casa respectivă și implicit puterile nominale, sau consumul nominal, sau mai bine spus, cantitatea de energie necesară pentru alimentarea acestora.

Să luam următorul exemplu:

  1. casă de 100 metri pătrați în care avem 4 becuri, un tv, un frigider, o mașină de spălat, un laptop și o hotă
  2. casă de 140 metri pătrați în care avem tot 4 becuri, un tv, un frigider, o mașină de spălat, un laptop și o hotă

In ambele situații factura la curent este identica, deoarece avem fix același număr de consumatori iar suprafață casei nu influențează în acest caz consumul de curent.

O situație mai specială în care am putea spune că suprafața casei influențează consumul de curent este atunci când utilizăm o centrală electrică sau calorifere electrice pentru încălzire. Cu cât suprafața de încălzit este mai mare cu atât centrala sau caloriferele funcționează pe perioade mai lungi de timp, consumând astfel mai mult.

Totuși este impropriu spus că suprafața influențează consumul de curent, deoarece consumul este dat de fapt de puterea nominală a centralei sau caloriferelor.

Spre exemplu: Un radiator cu puterea nominala de 2000 watti nu o să iți consume 2500 watti dacă îl pui într-o cameră mai mare. Consumul acestuia o să fie identic indiferent de care în care este montat. Singurul lucru care o să fie diferit este timpul necesar pentru a încălzii spatiile respective.

Mister elucidat?

PS: Vine vara! Vă sfătuiesc să vă faceți lista de cumpărături de pe acum deoarece o sa fie măcel pe aerele condiționate. Moment preturile sunt cam măricele, dar sigur urmează oferte.

Cum calculezi factura la curent in funcție de numărul de metri pătrați

photo credit: Maria Eklind M is for Money via photopin (license)

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
5 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.