magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Pariurile sportive nu sunt o afacere pe termen lung! PariuriX avertizează asupra efectelor negative ale pariatului compulsiv (P)

Pariurile sportive nu sunt deloc un element de noutate pe plan modial. În aproape 3000 de ani, începând cu perioada Greciei Antice, în aproape toate epocile au existat oameni pasionați ai diverselor sporturi care își încercau norocul, știința și îndemânarea în cadrul pariurilor sportive. Deși au fost mereu pariate sume de bani, inițial această activitate era strict o formă de distracție, pentru a face urmărirea sportului respectiv mult mai intensă, știind că ai pariat că ceva anume să se întâmple.

Din momentul în care casele de pariuri au luat ființă, începând din secolul 19, lucrurile au devenit mult mai intense și îndreptate către câștigul material. Inițial prin cursele de călărie, apoi cu o răspândire către orice sport, pariurile sportive au ajuns o activitate foarte cunoscută care are, ca orice îndeletnicire care implică bani, și o față mai întunecată. PariuriX, una dintre cele mai îndrăgite comunităţi online de pariori români, avertizează, printr-o campanie de informare şi conştientizare, despre aceste revers al medaliei compus din cei care pariază compulsiv, până la limita dependenţei.

De ce nu aduc pariurile sportive un venit stabil pe termen lung?

Pariurile sportive din ziua de azi au cu siguranță o importantă valenţă financiară, în special datorită faptului că agenţiile de pariuri sunt foarte numeroase, tentaţia unui câştig mare este imensă, iar sporturile disponibile mai multe ca niciodată. Cu toate acestea, pentru cei care îşi doresc un profit pe termen lung din pariatul sportiv trebuie să realizeze faptul că acest lucru este foarte greu de obţinut, din mai multe motive. Câteva dintre acestea ar fi următoarele:

  • Sporturile nu sunt o ştiinţă exactă. Oricine a văzut măcar o dată un eveniment sportiv ştie că nimic din ce se întâmplă pe teren nu poate fi catalogat drept sigur. Nici măcar şahul, supranumit „sportul minţii”, nu este ferit de astfel de suprize, deoarece chiar şi cea mai mica neatenţie îl poate costa partida pe un jucător experimentat. Aşadar, pariurile nu vor fi niciodată 100% într-un anumit fel, în condiţiile în care pot interveni factori externi care să influenţeze decisiv un rezultat.
  • Factorii noroc sau ghinion pot fi decisivi. Există, evident, în aproape orice sport, oricât de precis şi de tehnic, un factor de noroc, într-un procent mai mic sau mai mare. În condiţiile în care un jucător sau o echipă sportivă pot avea ghinion într-un moment critic al jocului, face ca parierea să fie imprevizibilă. Suprizele pot întotdeauna să intervină, de aceea parierea „la sigur” este un concept cel puţin discutabil.
  • Vremea imprevizibilă poate influenţa o confruntare sportivă. De obicei, în cazul oricărei confruntări în aer liber, o previziune meteorologică este obligatorie, pentru ca cei care joacă să îşi poată dezvolta o anumită strategie. Cu toate acestea, o schimbare bruscă de vreme nu e ceva imposibil, mai ales in anotimpurile imprevizibile, iar în funcţie de tipul de sport si cât de sensibil e la schimbări meteorologice, un pariu care părea sigur poate devini improbabil.
  • Arbitrajul poate fi incorect. În general, în cazul tuturor sporturilor există un observator care trebuie să supravegheze şi să semnaleze erorile de manual care se produc în confruntarea sportivă. Având în vedere că arbitrul este o fiinţă umană, nu un program, poate să greşească, luând o decizie care ar putea afecta rezultatul final, schimbând soarta unui meci care părea foarte sigur, anulând astfel pariuri importante.
  • Meciurile pot fi aranjate. Nu în ultimul rând, scandalurile din lumea sportului au fost si vor fi numeroase şi au pornit adesea din nevoia unor părţi cu interese de a aranja de la bun început rezultatul final al unui meci. Pariurile sportive sunt o componentă majoră în această situaţie, deoarece cu cât mai neverosimil este un rezultat final, cu atât va fi mai câştigat cel care mizează pe improbabil şi reuşeşte. Aşadar, există motive numeroase pentru ca unii să îşi dorească să aranjeze un meci.

Tocmai din aceste motive, pariurile sportive sunt indrăgite şi practicate pe tot mapamondul – pentru că factorul de imprevizibilitate oferă o doză de adrenalină, un sentiment de aşteptare sau momente de suspans. Tot de aceea, pariurile nu pot fi niciodată o sursă de venit stabilă, deoarece un câştig mare poate fi urmat de zeci de eşecuri, iar când se trage linie, s-ar putea ca pierderile să fie mai mari decât toate câştigurile.

PariuriX, prin campania de informare şi conştientizare pe care au lansat-o în urma studiului efectuat online, precizează faptul că pariurile ar trebui tratate ca un hobby, nu ca pe o afacere, din care ies bani prin calcule şi strategii complexe. În momentul în care rezultatul e o loterie, influenţată de noroc şi factori exteriori, pariatul sportiv compulsiv poate deveni în scurt timp o dependenţă care nu poate avea decât efecte negative asupra pariorului prins de febra unui miraj financiar.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
3 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.