magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Platforma magazin online – SaaS sau gazduire proprie?

In ultimii 20 – 30 de ani tehnologia a contribuit masiv la dezvoltarea accelerata a tuturor domeniilor de activitate.

Cel mai mare aport il au comunicatiile, in special Internetul si avantajele care vin la pachet cu acesta.

Un bun exemplu este implementarea de solutii software menite sa ne usureze munca, ba chiar uneori sa o automatizeze complet, accelerand astfel dezvoltarea anumitor sectoare.

Desi internetul a avut o rata de adoptare extrem mare in Bucuresti (probabil in toate orasele mari), in mediul rural si sistemul de administratie publica, lucrurile au mers cu frana de mana trasa, lucru care se simte si in 2020.

Ca orice alt domeniu de activitate, comertul nu a scapat neatins de amprenta pe care Internetul o exercita. Astfel, din ce in ce mai multe business-uri au inceput sa descopere noi metode de promvoare a produselor si serviciilor, atragand in felul asta potentiali clienti, ceea ce a ajuns in cele din urma sa fie numit eCommerce.

In prezent ne lovim zilnic de tot felul de terminologii precum SaaS, PaaS, DaaS, IoT, hosting, VPS si asa mai departe, care sunt destul de confuze pentru cei care nu sunt „nativi digital”.

Migratia mai serioasa spre comertul online a inceput imediat dupa bula dotCom care s-a terminat prin 2004 – 2005, insa ceva mai timid in Romania.

Chiar si in prezent, avem o multime de companii foarte mari, cu peste 20 de ani de experienta si cifre de afaceri pe masura, care fie nu au prezenta in mediul online, fie au un site mizerabil, facut inainte de 2010 pe care oricum nu-l folosesc la nimic.

Despre eCommerce am mai scris, ba chiar am precizat ca din punctul meu de vedere, daca vrei sa-ti faci un magazin online, cea mai buna solutie este una self hosted.

Totusi treaba asta necesita bugete mari. Ai nevoie de un domeniu web, gazduire excelenta, cel putin un om pregatit in servere si retelistica, minim un programator full time sau contract cu o firma/agentie care sa se ocupe de dezvoltarea site-ului si macar inca 2 angajati pentru documentare tehnica, suport, product management, vanzari etc.

Daca n-ai un minim de cateva zeci de mii de euro pentru a rula pe minus primii 2 ani, nu te apuca de un magazin online. O sa dai faliment pentru ca nu au experienta necesarsa si nu o sa intelegi cum functioneaza anumite lucruri, de ce este nevoie si nici nu o sa ai bani sa angajezi niste oameni competenti.

Daca ai deja o afacere offline care functioneaza si iti doresti sa vinzi in mediul online, exista solutii mai simple pentru a reduce putin din costuri si din stresul dezvoltarii in house.

Platforma magazin online - Blugento.ro
Platforma magazin online – Blugento.ro

De exemplu, poti testa platforma pentru magazine online Blugento, care nu este altceva decat o solutie de tip SaaS, adica software as a service, deja dezvoltata, testata si pregatita de catre programatorii lor. In felul asta, tu nu mai platesti oameni care sa stea sa faca dezvoltare software doar pentru tine, ci ai deja niste solutii functionale si testate pe care doar le inchiriezi in baza unui abonament online.

Poti rula pe o astfel de platforma de eCommerce la inceput, iar dupa 5 ani, daca vrei anumite lucruri pe care acestia nu ti le pot livra, sa investesti intr-o solutie custom. Totusi, mai mult ca sigur in cei 5 ani platforma evolueaza iar functionalitatile acoperite vor depasi cu siguranta necesitatile tale.

Oricat as vrea eu sa militez pentru self hosting si dezvoltare in house, daca n-ai bugete serioase, SaaS-ul castiga intodeauna.

In ceea ce priveste Blugento, am mai scris despre platforma acestora, este bazata pe Magento si reprezinta o solutie de ecommerce completa.

Practic, dupa ce achitati abonamentul pentru platforma Blugento, ar trebui sa aveti acces la o platforma online gata facuta, unde personalizati cateva lucruri relativ banale, adaugati produsele, setati datele firmei si aveti deja absolut toate necesitatile si functiile unui magazin online.

Functionalitati Platforma magazin online - Blugento.ro
Functionalitati Platforma magazin online – Blugento.ro

In ceea ce priveste preturile se pare ca au crescut fata de ultima data cand am scris, insa si lista de funcționalități pare sa fie dublata, plus posibilitatea unui one time fee pentru realizarea integrala a magazinului si servicii de custom web design.

Nu mai platiti pentru dezvoltare, nu mai angajati programatori, nu mai platiti sume colosale pentru dezvoltarea unei infrastructuri informatice in house, nu va bateti capul cu gazduirea web, update-uri, servere si tot felul de configurari. Totul este asigurat de catre platforma de ecommerce Blugento.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.