In urma cu ceva ani se discuta despre atingerea numarul maxim de ip-uri IPv4 existente, urmand ca mai apoi sa ne lovim de alta problema, cea a lipsei de domenii internationale disponibile pentru inregistrare. Situatia este cat se poate de similara chiar si pentru restul domeniilor regionale. Pe intelesul tuturor, majoritatea domeniilor punct ro, punct md, punct us (si asa mai departe) care suna bine, sunt deja inregistrate.

Problema lipsei de ip-uri a fost rezolvata cu introducerea noului standard IPv6 ce ofera un numar mult mai mare de ip-uri. Problema lipsei de domenii libere se rezolva intr-un mod similar prin introducerea sistematica a mai multor extensii disponibile.

Anul trecut au fost introduse pe piata 18 extensii (gTLD-urie) printre care gasim si extensia .store destinata magazinelor online dar si extensia .srl despre care v-am scris deja. Din cate stiu se lucreaza la cel putin inca 100 de extensii ce urmeaza sa fie introduse pana in anul 2020.

eDomenii ne aduce o oferta foarte buna si vinde domenii .store destinate magazinelor online la numai 19.99 euro. Din pacate doar prima inregistrare se bucura de acest pret, in urmatorul an fiind la pretul intreg de 59 euro.

oferta domenii .store
oferta domenii .store