software gestiune facturare magazin
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Visezi să fii influencer? Nu cred că înțelegi imaginea de ansamblu.

Mirajul faimei online este cel mai vandabil vis din ultimii ani. Termeni precum influencer, youtuber sau vlogger sunt destul de HOT iar instituțiile de presă au împins până la extrem subiectul ăsta, făcând totul să pară o joacă pe care o poate face oricine.

Visezi să fii influencer? Nu cred că înțelegi imaginea de ansamblu.

Trecând prin sindromul impostorului, mi-a fost foarte greu sa pun mâna pe camera și să mă filmez spunand chestii. Deși simt că aș putea să ofer destul de multe informații utile, mă lovesc mereu de problema asta și mă întreb dacă nu cumva sunt alții care au scris/spus informațiile respective mai bine decât pot să o fac eu.

Ca să te apuci de “online” trebuie să ai o doză de narcisism, să-ți placă să vorbești în public și să îți dorești efectiv să fii cunoscut de oameni. Pe lângă asta, dacă n-ai strop de sânge de antreprenor, nu o să faci bani din asta.

In urma cu două zile m-am uitat pe Instagram la un live stream făcut de o domniță cu 60 de mii followeri. Live-ul a durat vreo 10 sau 15 minute. Evident, nu m-am uitat la tot, însă am intrat cam la 2 minute să văd câți oameni sunt interesați de ce spune ea pe acolo.

2, din care unul eram eu.

60 mii de followeri, sute de like-uri la poze, 2 oameni pe live.

De ce? Pentru că nu avea nimic real de spus. Informația oferit zero, carismă zero.

La sfarsitul zilei, toate like-urile primite, toți followerii și faima online pe care crezi ca o ai, nu țin de foame dacă nu ai nimic de oferit.

Sursa foto – Woman photo created by freepik – www.freepik.com

3 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.