magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Ce facem cu industria IT din Romania?

fantezia_1478798

Navigand aiurea pe Facebook am dat de un articol pe MediaFax de unde aflat o veste extrem de misto: „Vector Watch atrage finantari de 5 milioane dolari”. Frumos! Nu?

5 milioane de dolari pentru un produs 100% romanesc trebuie sa fie bineveniti. Sunt de parere ca industria IT din Romania are nevoie de mai multe astfel de StartUp-uri! Si nu doar de industria de IT, ci si restul industriilor aflate in paragina.

Chiar mi-am adus aminte de cateva articole mai vechi in care mentionam despre investitiile pe care Huawei le-a facut in Romania, 200 milioane de euro initial, urmad sa creasca in urmatorii ani la peste 300, despre telefoanele „made in Romania” care din pacate nu sunt fabricate aici, dar si despre potentialul dezvoltarii jocurilor video.

Costin isi pune intrebarea daca merita sau nu investitia celor 5 milioane in Vector Watch. Absolut! Parerea mea este ca merita in conditiile inc are cele 5 milioane ajuns sa fie investite cu cap, in dezvoltare si cercetare, nu in marketing si promovare. Totusi, nu pot sa nu ma gandesc ca din cele 5 milioane puteau sa fie finantate alte zeci de proiecte de succes.

Mai citeam pe undeva ca exista deficid de specialisti IT in Romania? Pe bune? Exista o statistica reala din care rezulta treaba asta? Eu cred ca exista mii de specialisti IT care n-au joburi, dar care au idei foarte misto, insa n-au spirit antreprenorial, nu stiu sa-si puna in practica ideile sau pur si simplu n-au curaj sa o faca (cel putin nu in Romania).

Pana la urma ce facem cu industria IT din Romania?

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.